HOME Interes PublicMembriProiecteNoutățiContact
 
Rupea Cohalm - Creație și identitate culturală românească

 

Descrierea proiectului

Obiectivul proiectului: promovarea zonei Rupea-Cohalm, a patrimoniului său cultural, a tradiţiilor de muzică şi dans, creşterea vizibilităţii zonei ca şi destinaţie culturală autentică şi reprezentativă pentru creaţia culturală românească, precum şi facilitarea integrării patrimoniului cultural al zonei în circuitele internaţionale, culturale şi/sau turistice.

Proiectul a urmărit asigurarea unei accesibilitati crescute a publicului străin şi a operatorilor culturali şi turistici la informaţia culturală legată de zona Rupea-Cohalm, precum şi o mai bună cunoaştere a tradiţiilor culturale româneşti de către publicul străin, prin realizarea şi distribuirea de materiale de promovare ale creaţiilor culturale din zonă (brosuri, pliante, afişe, DVD-uri, banner) şi prin crearea unui site-web www.rupea-cohalm.ro

Evenimentul constă într-un weekend de activități culturale tradiționale în 3 locații diferite din Brandenburg: Plessa, Grossraeschen și Klaistow. Locațiile de desfășurare propuse sunt unele inedite: Centrala Termoelectrică dezafectată de la Plessa transformată de germani în centru cultural și “terasele IBA” din Grossraeschen, o fostă mină transformată acum în zonă de agrement și expoziție de arhitectură.

Programul a cuprins o expoziție de imagini și obiecte tradiționale, demonstrații de țesut și tors, dansuri și cântece tradiționale. Punctul culminant l-a reprezentat punerea în scenă a unei nunți tradiționale ca la Rupea de către 44 de artiști amatori rupeni ai Ansamblului Cohalmul al Casei de Cultură din Rupea. 

În Grossraeschen ansamblul Cohalmul a reiterat o adunare tradițională/ Șezătoare prin care au prezentat obiceiul românesc străvechi care avea loc în serile de duminică și în timpul căruia femeile în vârstă veneau cu fetele pentru a demonstra calitățile de a țese, de a toarce și de a cânta.

În cadrul proiectului Rupea – Cohalm “Creație și identitate culturală românească” a fost lansat un site de promovare culturală www.rupea-cohalm.ro, conceput ca un portal de promovare a culturii din orașul Rupea și a celor 8 comune: Bunești, Cața, Homorod, Hoghiz, Jibert, Racoș, Ticuș și Ungra. Portalul prezintă oamenii, cultura, tradițiile și resursele naturale din această zonă în limbile română, engleză și germană.

Date generale

Solicitant
Agenţia de Dezvoltare Durabilă a Judeţului Braşov

Parteneri:
Fundaţia Mihai Eminescu Trust
Muzeul Kraftwerk Plessa GmbH din Germania
IBA Furst-Puckler Land

Sursa de finanțare:
Institutul Cultural Român prin Programul Cantemir
Secțiunea Promovare – Culture to Go

Buget:
valoare totală 170.219 lei,
finanțare ICR 153.675 lei

Perioada de implementare:
9 iunie – 2 septembrie 2008

 
Abonaţi-vă la newsletterul ADDJB
TRIMITERE
 
VIZIUNE, STRATEGIE, ACŢIUNE
Misiunea noastră este de a sprijini dezvoltarea locală şi regională prin aplicarea principiilor dezvoltării durabile.
DESPRE NOI
Agenţia de Dezvoltare Durabilă a Judeţului Braşov (ADDJB) a luat fiinţă în luna aprilie a anului 2006, la iniţiativa Consiliului Judeţean Braşov. Asociaţie intercomunitară, Agenţia este o entitate juridică de drept privat ce are ca membri unităţi administrativ-teritoriale din judeţul Brasov. Agenţia are în prezent 54 de membri dintre care 35 sunt membri fondatori.
NOUTĂȚI
 
30.07.2020
 
30.07.2020
 
28.07.2020
CONTACT
Centrului de Afaceri, Transfer Tehnologic și Incubator de Afaceri Brașov (C.A.T. T.I.A)
Str. Institutului nr. 35, cam. 24-25

Brașov, jud. Brașov, România
+4 02.68/47.05.05
+4 02.68/47.05.06
Fax: +4 02.68/47.05.04
www.addjb.ro
www.dezvoltare-durabila.ro


contact@addjb.ro
© 2014 - Agenţia de Dezvoltare Durabilă a Judeţului Braşov
creat de Professional People
HOME Interes PublicMembriProiecteNoutățiContact