HOME Interes PublicMembriProiecteNoutățiContact
 
Coridorul Prejmer - Teliu - Budila - Vama Buzăului "Destinație culturală de excelență"

 

Descrierea proiectului

Obiectivul proiectului: 

- promovarea turismului şi a moştenirii locale intangibile. 

- atragerea atenţiei asupra valorii, diversităţii, caracteristicilor comune ale destinaţiilor turistice europene şi promovarea acelor destinaţii în care obiectivele de creştere economică se întrepătrund cu sustenabilitatea socială, culturală şi de mediu a turismului în aceste zone.

Culoarul turistic Prejmer – Teliu - Budila - Vama Buzăului se află în inima României şi reprezintă o filă a istoriei Transilvaniei care îmbogăţeşte, prin natura locurilor, mirificul peisaj al acestui ţinut. 

Culoarul de trecere din Transilvania în Ţara Românească străbate valea de-a lungul căreia se află cele patru localităţi, Vama Buzăului fiind odinioară punctul de trecere între cele două regiuni. De-a lungul secolelor, locuitorii zonei au creat peisajul actual în deplină armonie cu natura. Resursele naturale sunt într-adevăr un element de unicitate şi originalitate a coridorului, cuprinzând zona de câmpie a Prejmerului, colinele domoale de la Teliu şi Budila, ajungând la vârful Munţilor Ciucaş în Vama Buzăului şi culminând cu aria protejată „Mlaştinile mezo-eutrofe de la Prejmer” şi Rezervaţia de Zimbri „Valea Zimbrilor” de la Vama Buzăului. Alături de aceste frumuseţi, tradiţiile şi obiceiurile neschimbate de secole, meşteşugurile şi produsele tradiţionale din micuţele ferme ţărăneşti, precum şi stilul de viaţă al localnicilor constituie o atracţie turistică atât pentru cei din România, cât şi pentru exploratorii de noi modalităţi de viaţă din străinătate. 

Ţinutul a fost şi este un exemplu de multiculturalitate prin co-existenţa de sute de ani a românilor, maghiarilor şi saşilor.

Date generale

Solicitant:
Agenţia de Dezvoltare Durabilă a Judeţului Braşov

Parteneri:
Consiliul Judeţean Braşov
administraţiile publice locale din zona Prejmer- Teliu – Budila – Vama Buzăului

Sursa de finanţare:
Comisia Europeană, prin Directoratul General pentru Antreprenoriat şi Industrie.
Programul a fost gestionat în România de Direcţia pentru Gestionarea Fondurilor Comunitare pentru Turism din cadrul MIMMTCPL.

Perioada de implementare:
februarie 2008 – iulie 2008

 
Abonaţi-vă la newsletterul ADDJB
TRIMITERE
 
VIZIUNE, STRATEGIE, ACŢIUNE
Misiunea noastră este de a sprijini dezvoltarea locală şi regională prin aplicarea principiilor dezvoltării durabile.
DESPRE NOI
Agenţia de Dezvoltare Durabilă a Judeţului Braşov (ADDJB) a luat fiinţă în luna aprilie a anului 2006, la iniţiativa Consiliului Judeţean Braşov. Asociaţie intercomunitară, Agenţia este o entitate juridică de drept privat ce are ca membri unităţi administrativ-teritoriale din judeţul Brasov. Agenţia are în prezent 54 de membri dintre care 35 sunt membri fondatori.
NOUTĂȚI
 
30.07.2020
 
30.07.2020
 
28.07.2020
CONTACT
Centrului de Afaceri, Transfer Tehnologic și Incubator de Afaceri Brașov (C.A.T. T.I.A)
Str. Institutului nr. 35, cam. 24-25

Brașov, jud. Brașov, România
+4 02.68/47.05.05
+4 02.68/47.05.06
Fax: +4 02.68/47.05.04
www.addjb.ro
www.dezvoltare-durabila.ro


contact@addjb.ro
© 2014 - Agenţia de Dezvoltare Durabilă a Judeţului Braşov
creat de Professional People
HOME Interes PublicMembriProiecteNoutățiContact