HOME Interes PublicMembriProiecteNoutățiContact
 
Modele de dezvoltare comunitară în noile state membre ale UE. "Brașov - trecut și prezent"

 

Descriere

Obiectivul principal: organizarea unei conferințe cu tematică europeană în cadrul căreia a fost promovat județul Brașov. În acest context s-a urmărit de asemenea iniţierea de contacte cu potenţiali viitori parteneri – euro-regiuni, investitori, finanţatori, instituţii implicate în dezvoltarea durabilă – interesaţi de potenţialul şi oportunităţile de dezvoltare ale judetului.

Comunitatea europeană este o sursă continuă de cunoaştere şi înţelegere a diversităţii practicilor şi modelelor statelor şi regiunilor sale membre. Pornind de la această idee, conferinţa a prezentat oportunitatea de a dezbate pe marginea a două tematici contrastante și complementare în același timp: caracterul multicultural al Uniunii Europene şi cetăţenia europeană precum și dezvoltarea durabilă şi turismul.

Braşovul este primul judeţ din România care s-a prezentat în faţa Uniunii Europene cu tot ce are mai atractiv. Conferinţa „Modele de dezvoltare comunitară în noile state membre ale UE“, care a avut loc la Comitetul Regiunilor în capitala Belgiei, reprezintă primul eveniment de acest gen pe care un judeţ din România îl organizează pentru a se promova şi a atrage investitori.

În cadrul conferinței au fost dezbătute dimensiunile europene și românești a doi factori care construiesc profilul județului Brașov : interculturalismul și dezvoltarea durabilă. Evenimentul a inclus și o expoziție de fotografii rare cu tema : « Interculturalitate – un proiect al unei comunități de succes” combinând ipostaze ale trecutului cu proiectele prezentului din județul Brașov începând cu anul 1880 și până în prezent.

 

 

La eveniment au participat peste 120 de invitaţi români şi străini. Evenimentul s-a bucurat de prezenta Comisarului European pentru Multilingvism, domnul Ludovic Orban; Excelentei Sale, Ambasadorul Romaniei in Regatul Belgiei, domnul Ion Jinga;  primului cosmonaut român şi actual director al Oficiului Român de Ştiinţă şi Tehnologie pe lângă Uniunea Europeană, domnul Dumitru Prunariu; directorului lucrărilor consultative al Comitetului Regiunilor, domnul Lucio Gusseti; reprezentantului autorităţilor administrative din Holstebro, Danemarca, domnul Henning Gjelerod; directorul reprezentanţei Land-ului Brandenburg pe lângă Uniunea Europeană, domnul Marcus Wenig precum și altor personalități.

În urma prezentărilor pe care delegaţia braşoveană le-a avut la Bruxelles, s-au purtat discuţii de asociere cu patru parteneri internaţionali interesaţi să investească în diferite proiecte legate de Braşov: Germania, Polonia, Italia şi Spania.

Date generale

Parteneri:
Agenţia de Dezvoltare Durabilă a Judeţului Braşov
Consiliul Judeţean Brașov,
Uniunea Naţională a Consiliilor Judeţene din România
Comitetului Regiunilor din Bruxelles

Perioada de implementare:
ianuarie – martie 2007

 
Abonaţi-vă la newsletterul ADDJB
TRIMITERE
 
VIZIUNE, STRATEGIE, ACŢIUNE
Misiunea noastră este de a sprijini dezvoltarea locală şi regională prin aplicarea principiilor dezvoltării durabile.
DESPRE NOI
Agenţia de Dezvoltare Durabilă a Judeţului Braşov (ADDJB) a luat fiinţă în luna aprilie a anului 2006, la iniţiativa Consiliului Judeţean Braşov. Asociaţie intercomunitară, Agenţia este o entitate juridică de drept privat ce are ca membri unităţi administrativ-teritoriale din judeţul Brasov. Agenţia are în prezent 54 de membri dintre care 35 sunt membri fondatori.
NOUTĂȚI
 
30.07.2020
 
30.07.2020
 
28.07.2020
CONTACT
Centrului de Afaceri, Transfer Tehnologic și Incubator de Afaceri Brașov (C.A.T. T.I.A)
Str. Institutului nr. 35, cam. 24-25

Brașov, jud. Brașov, România
+4 02.68/47.05.05
+4 02.68/47.05.06
Fax: +4 02.68/47.05.04
www.addjb.ro
www.dezvoltare-durabila.ro


contact@addjb.ro
© 2014 - Agenţia de Dezvoltare Durabilă a Judeţului Braşov
creat de Professional People
HOME Interes PublicMembriProiecteNoutățiContact