HOME Interes PublicMembriProiecteNoutățiContact
 
Nivel regional
 

Regiunea Centru se pregateste pentru demararea POR 2014-2020

ADR Centru a reunit in data de 25 septembrie 2014, la Sibiu, principalii reprezentanti ai Regiunii Centru, pentru discutii referitoare la principalele proiecte care vor sustine, in perioada 2014-2020, dezvoltarea unitara a celor sase judete din Regiunea Centru. Intalnirea a avut loc in Sala de Conferinte a Complexului National Muzeal Astra Sibiu, fiind prezidata de catre presedintele Consiliului pentru Dezvoltare Regionala Centru si al Consiliului Judetean Alba, domnul Ion Dumitrel, alaturi de domnul Ioan Cindrea, presedintele Consiliului Judetean Sibiu si de directorul general al ADR Centru, domnul Simion Cretu.
La intalnirea tehnica de lucru a reprezentantilor administratiei publice locale din Regiunea Centru au participat peste 20 factori de decizie si experti tehnici din Alba, Brasov, Covasna, Harghita, Mures si Sibiu, pentru a dezbate punctual rezultatele proiectelor finantate pana in prezent si stadiul pregatirii Regiunii pentru perioada de programare 2014-2020.
Pe baza informatiilor prezentate de ADR Centru, participantii au analizat forma oficiala a Programului Operational Regional 2014-2020 a carui varianta oficiala a fost transmisa spre avizare Comisiei Europene in 25 august 2014. Conform acestui document, Regiunii Centru ii este alocata o suma nerambursabila de peste 750 milioane euro, inclusiv contributia nationala. Pe acest nou Program investitiile propuse pot fi defalcate pe 12 axe prioritare. S-au analizat si oportunitatile de finantare nerambursabile a unor proiecte regionale, din fondurile alocate Regiunii in urmatorii ani.

In privinta implementarii Programului Operational Regional 2007-2013 in Regiunea Centru, dintre cele 1192 cereri de finantare depuse la ADR Centru, sunt contractate 441 proiecte, care solicita circa 550 milioane euro, inca 53 de proiecte, cu o suma solicitata de circa 35 milioane euro fiind in faza de precontractare. Concret, asta inseamna ca gradul de atragere a fondurilor europene disponibile pe acest program, prin contracte de finantare nerambursabila, este de peste 117%. In privinta absorbtiei efective, este de subliniat faptul ca Gradul de absorbtie a fondurilor POR la nivelul Regiunii Centru este printre cele mai mari din tara, depasind valoarea de 53%. Vorbind de programul POSCCE, participantii au aflat ca in Regiunea noastra, la ADR Centru s-au semnat 413 noi contracte de finantare intr-un an si jumatate si au fost preluate inca 322 proiecte gestionate de MFE. Valoarea totala a acestor proiecte este de peste 1,14 miliarde lei, fiind atrase in regiune resurse financiare nerambursabile in valoare de peste 580 milioane lei, concretizate in investitii in tehnologie si echipamente pentru cresterea productivitatii intreprinderilor.
In cadrul dezbaterilor de la Sibiu, tinand cont de faptul ca noua perioada de finantare este considerata de UE ca fiind dedicata si valorificarii optime a rezultatelor cercetarii, s-a discutat si despre Strategia de specializare inteligenta a Regiunii Centru, document care va fi propus spre aprobare membrilor CDR Centru in proxima sedinta a acestor for decizional, deoarece, pe baza acestui nou concept promovat de CE regiunile europene vor putea beneficia de fonduri pentru investitii in cercetare, dezvoltare si inovare, resurse de care si Regiunea Centru are mare nevoie.

Sursa: ADR Centru

Planul pentru dezvoltare regională 2014 – 2020

Planul de Dezvoltare a Regiunii Centru, realizat de către Agenția de Dezvoltare Regională Centru, reprezinta principalul document de planificare si programare elaborat la nivel regional si asumat de către factorii de decizie din Regiunea Centru. PDR isi propune să raspunda nevoii de a avea la dispozitie un document - cadru la nivel regional prin care se stabileste viziunea de dezvoltare, obiectivul global si obiectivele specifice de atins la finalul perioadei de programare, propunand directiile de actiune si masurile necesare pentru atingerea obiectivelor. Planul de Dezvoltare cuprinde Analiza socioeconomica a Regiunii Centru, Analiza SWOT a Regiunii, Strategia de dezvoltare regionala pentru perioada 2014-2020, Indicatorii de realizare, Estimarea necesarului de finantare, Sistemul de implementare si monitorizare, precum si o listă orientativa a proiectelor strategice din regiune ce vor putea fi finantate în perioada 2014-2020.

Analiza de nevoi si planul de dezvoltare al clusterelor din industria lemnului

Plan de dezvoltare realizat de Agentia pentru Dezvoltare Regionala Centru in contextul proiectului de cooperare internationala ID:WOOD

Analiza de nevoi si planul de dezvoltare al clusterelor din industria lemnului

Plan de dezvoltare a unui Centru tehnologic pentru industria mobilei

Plan de dezvoltare realizat de Agentia pentru Dezvoltare Regionala Centru in contextul proiectului de cooperare internationala ID:WOOD

> Plan de dezvoltare a unui Centru tehnologic pentru industria mobile

Planul de Actiune Pentru Bioenergie/Biomasă Al Regiunii Centru 2014 - 2020

Planul de Actiune pentru Biomasa al Regiunii Centru 2014-2020 a fost realizat cu sprijinul proiectului Promobio, proiect finantat prin programul Intelligent Energy Europe. Scopul planului de actiune este de a sprijini dezvoltarea de noi afaceri in domeniul bioenergiei si de a crea un cadru favorabil exploatarii si utilizarii durabile a resurselor de biomasa din Regiunea Centru.

Analiza nevoilor si stadiului de dezvoltare a sectorului de exploatare si prelucrare a lemnului la nivelul Regiunii Centru

Studiu realizat de Agentia pentru Dezvoltare Regionala Centru in contextul proiectului de cooperare internationala ID:WOOD 

> Analiza nevoilor si stadiului de dezvoltare a sectorului de exploatare si prelucrare a lemnului la nivelul Regiunii Centru

 
 
Abonaţi-vă la newsletterul ADDJB
TRIMITERE
 
Luciana Gliga
director executiv
luciana.gliga@addjb.ro
 
Imelda Toaso
director adjunct
imelda.toaso@addjb.ro
 
Bianca Seitz
secretariat
bianca.seitz@addjb.ro
 
CATALINA AONOFRIESEI
financiar
catalina.aonofriesei@addjb.ro
 
Iuliana Chirițescu
agent de dezvoltare
iuliana.chiritescu@addjb.ro
 
Cristina Mircea
agent de dezvoltare
cristina.mircea@addjb.ro
 
Magda Dinu
agent de dezvoltare
magda.dinu@addjb.ro
 
Daniel Postu
agent de dezvoltare
daniel.postu@addjb.ro
 
Mariana Stan
agent de dezvoltare
mariana.stan@addjb.ro
 
ECHIPA ADDJB
 
VIZIUNE, STRATEGIE, ACŢIUNE
Misiunea noastră este de a sprijini dezvoltarea locală şi regională prin aplicarea principiilor dezvoltării durabile.
DESPRE NOI
Agenţia de Dezvoltare Durabilă a Judeţului Braşov (ADDJB) a luat fiinţă în luna aprilie a anului 2006, la iniţiativa Consiliului Judeţean Braşov. Asociaţie intercomunitară, Agenţia este o entitate juridică de drept privat ce are ca membri unităţi administrativ-teritoriale din judeţul Brasov. Agenţia are în prezent 54 de membri dintre care 35 sunt membri fondatori.
NOUTĂȚI
 
18.10.2018
 
12.10.2018
 
05.10.2018
CONTACT
Casa Baiulescu (mansarda) Bulevardul Eroilor nr. 33
500036 Brașov
jud. Brașov

România
+4 02.68/47.05.05
+4 02.68/47.05.06
Fax: +4 02.68/47.05.04
www.addjb.ro
www.dezvoltare-durabila.ro


contact@addjb.ro
© 2014 - Agenţia de Dezvoltare Durabilă a Judeţului Braşov
creat de Professional People
HOME Interes PublicMembriProiecteNoutățiContact