HOME Interes PublicMembriProiecteNoutățiContact
 
Detalii
 
< AFIR suspendă evaluarea pentru proiectele de investiții în infrastructura agricolă şi rutieră
02.06.2016 14:33 Vârstă: 3 yrs

Apel pentru expresii de interes – BioVill


Biomasa obtinuta din resurse forestiere si agricultura este o sursa importanta de energie regenerabila in multe regiuni din Europa. Ea poate fi utilizata pentru a furniza energie electrica si caldura catre menaje, industrie si cla-diri publice. In consecinta, ea stimuleaza dezvoltarea economica locala, mai ales in zonele rurale si contribuia incetinirea schimbarilor climatice. In Europa, apare un numar tot mai mare de asa numite sate bazate pe bioener-gie, care contribuie la reducerea costurilor si asigurarea sigurantei energetice ale localitatii respective. Un sat ba-zat pe bioenergie poate fi o asezare rurala (sat, comuna, grup de sate etc) in care principala sursa de energie provine din biomasa sau alte surse de energie regenerabile. De regula, se folosesc diverse solutii tehnice cum ar fi boilere pe baza rumegus, cuptoare cu peleti, boilere pe baza de busteni, instalatii de biogaz, instalatii de coge-nerare bazate pe rumegus.

Sate precum Jühnde in Germania, Güssing in Austria si Samsø in Danemarca au fost pionieri in acest demers iar astazi aceste tari numara cateva sute de asemenea sate. Este momentul ca aceste exemple de buna practica sa fie transferate catre SE Europei.

BioVill este un proiect cu o durata de trei ani, realizat cu sprijinul Programului pentru cercetare si inovare al Uniunii Europene Horizon 2020. Obiectivul proiectului este initierea, promovarea si indrumarea localitatilor care utilizeaza energia bio in Slovenia, Serbia, Croatia, Macedonia si Romania, pana la etapa/faza de investitie. Proiectul a demarat in martie 2016 in colaborare cu 9 parteneri din tarile din grupul tinta, precum si parteneri din Austria si Germania. Mai multe detalii privind proiectul BioVill vor fi accesibile in curand pe site-ul www.biovill.eu


 
VIZIUNE, STRATEGIE, ACŢIUNE
Misiunea noastră este de a sprijini dezvoltarea locală şi regională prin aplicarea principiilor dezvoltării durabile.
DESPRE NOI
Agenţia de Dezvoltare Durabilă a Judeţului Braşov (ADDJB) a luat fiinţă în luna aprilie a anului 2006, la iniţiativa Consiliului Judeţean Braşov. Asociaţie intercomunitară, Agenţia este o entitate juridică de drept privat ce are ca membri unităţi administrativ-teritoriale din judeţul Brasov. Agenţia are în prezent 54 de membri dintre care 35 sunt membri fondatori.
NOUTĂȚI
 
18.10.2019
 
16.10.2019
 
11.10.2019
CONTACT
Casa Baiulescu (mansarda) Bulevardul Eroilor nr. 33
500036 Brașov
jud. Brașov

România
+4 02.68/47.05.05
+4 02.68/47.05.06
Fax: +4 02.68/47.05.04
www.addjb.ro
www.dezvoltare-durabila.ro


contact@addjb.ro
© 2014 - Agenţia de Dezvoltare Durabilă a Judeţului Braşov
creat de Professional People
HOME Interes PublicMembriProiecteNoutățiContact