HOME Interes PublicMembriProiecteNoutățiContact
 
GAL Asociația Transilvană Brașov Nord
 

Grupul de Acțiune Locală Asociația Transilvană Brașov Nord

www.galatbn.ro 

ADDJB a iniţiat în cursul anului 2009 formarea unui parteneriat public-privat, cu reprezentanți ai instituțiilor publice, ai sectorului economic și ai organizațiilor neguvernamentale care își desfășoară activitatea în nordul județului Brașov.  
În urma selectării Planului de Dezvoltare Locală – Zona de Nord a Judeţului Braşov și a autorizării ATBN ca Grup de Acțiune Locală de către Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale,  au fost alocate fonduri nerambursabile în valoare de aproximativ 2,8 milioane euro pentru funcţionarea GAL şi pentru implementarea strategiei. 

Astfel, cei care doresc să facă investiții în teritoriul acoperit de GAL ATBN în perioada 2012-2015, pot obține finanțări nerambursabile pentru următoarele domenii: dezvoltarea şi diversificarea agriculturii şi a economiei rurale, dezvoltarea turismului şi punerea în valoare a patrimoniului rural, renovarea, dezvoltarea satelor și îmbunătățirea serviciilor rurale.

Măsurile din cadrul Programului Național de Dezvoltare Rueală pentru care se pot depune proiecte până în martie 2014 la GAL ATBN, sunt:

• 121 – Modernizarea exploatărilor forestiere

• 123 – Creșterea valorii adăugate a produselor agricole și forestiere

• 312 – Sprijin pentru crearea și dezvoltarea de micro-întreprinderi

• 313 – Încurajarea activităților turistice

• 322 - Renovarea, dezvoltarea satelor, îmbunătățirea serviciilor de bază pentru economia și populația rurală și punerea în valoare a moștenirii rurale

• 421 - Implementarea proiectelor de cooperare

Pentru ca actorii locali să cunoască și să conștientizeze oportunitățile pe care le au, începând cu ianuarie 2012, data la care a fost semnat contractual de finanțare între Asociația Transilvană Brașov Nord și Agenția de Plăți pentru Dezvoltare Rurală și Pescuit, echipa GAL ATBN a desfăşurat o activitate continuă de animare şi promovare a posibilităţilor de obţinere de finanţări nerambursabile.  Au fost organizate întâlniri publice în fiecare localitate din teritoriu, întâlniri individuale pentru consilirea oricărei persoane care manifesta interes pentru finanţare prin LEADER, evenimente de lansare a apelurilor de selecţie în cadrul cărora s-au făcut prezentări detaliate ale măsurilor care pot fi accesate. Pentru că animarea presupune mai mult decât organizarea unor evenimente, pentru cunoaşterea reciprocă şi clădirea unei relaţii de încredere cu actorii locali, membrii echipei GAL au participat la târguri, sărbători locale sau alte evenimente marcante pentru comunităţile din teritoriu.

În prezent, Agenţia de Dezvoltare Durabilă a Judeţului Braşov, în calitate de membru fondator, susține activitatrea GAL ATBN prin acordarea de suport logistic și implicarea în activitățile Grupului de Acţiune Locală. Pentru perioada de programare 2014-2020, asociația intenționează să pregătească un alt Plan de Dezvoltare și să obțină o nouă autorizare ca Grup de Acțiune Locală.

 
 
Abonaţi-vă la newsletterul ADDJB
TRIMITERE
 
Luciana Gliga
director executiv
luciana.gliga@addjb.ro
 
Imelda Toaso
director adjunct
imelda.toaso@addjb.ro
 
Bianca Seitz
secretariat
bianca.seitz@addjb.ro
 
CATALINA AONOFRIESEI
financiar
catalina.aonofriesei@addjb.ro
 
Iuliana Chirițescu
agent de dezvoltare
iuliana.chiritescu@addjb.ro
 
Cristina Mircea
agent de dezvoltare
cristina.mircea@addjb.ro
 
Magda Dinu
agent de dezvoltare
magda.dinu@addjb.ro
 
Daniel Postu
agent de dezvoltare
daniel.postu@addjb.ro
 
Mariana Stan
agent de dezvoltare
mariana.stan@addjb.ro
 
IOANA-RAMONA DODIȚĂ
agent de dezvoltare
ioana.dodita@addjb.ro
 
MĂDĂLINA CRISTEA-IOAN
agent de dezvoltare
madalina.cristea-ioan@addjb.ro
 
OTILIA RISCU
financiar
otilia.riscu@addjb.ro
 
INGA COJOCARU
agent de dezvoltare
inga.cojocaru@addjb.ro
 
ECHIPA ADDJB
 
VIZIUNE, STRATEGIE, ACŢIUNE
Misiunea noastră este de a sprijini dezvoltarea locală şi regională prin aplicarea principiilor dezvoltării durabile.
DESPRE NOI
Agenţia de Dezvoltare Durabilă a Judeţului Braşov (ADDJB) a luat fiinţă în luna aprilie a anului 2006, la iniţiativa Consiliului Judeţean Braşov. Asociaţie intercomunitară, Agenţia este o entitate juridică de drept privat ce are ca membri unităţi administrativ-teritoriale din judeţul Brasov. Agenţia are în prezent 54 de membri dintre care 35 sunt membri fondatori.
NOUTĂȚI
 
30.07.2020
 
30.07.2020
 
28.07.2020
CONTACT
Centrului de Afaceri, Transfer Tehnologic și Incubator de Afaceri Brașov (C.A.T. T.I.A)
Str. Institutului nr. 35, cam. 24-25

Brașov, jud. Brașov, România
+4 02.68/47.05.05
+4 02.68/47.05.06
Fax: +4 02.68/47.05.04
www.addjb.ro
www.dezvoltare-durabila.ro


contact@addjb.ro
© 2014 - Agenţia de Dezvoltare Durabilă a Judeţului Braşov
creat de Professional People
HOME Interes PublicMembriProiecteNoutățiContact