HOME Interes PublicMembriProiecteNoutățiContact
 
“Floricele din jurul Cohalmului” 23-24 august 2015
 

 

În perioada 22-23 august 2015 Agenția de Dezvoltarea Durabilă a Județului Brașov a fost partener al Festivalului “Floricele din jurul Cohalmului” organizat de Grupul de Acțiune Locală Asociația Transilvană Brașov Nord (GAL ATBN) .

Prima ediție a evenimentului de promovare a tradițiilor și culturii din zona de nord a județului Brașov a avut loc la Cetatea Rupea.

În cadrul festivalului, pe parcursul celor două zile, a fost organizat și primul târg de produse tradiționale locale. Sâmbătă, 22 august, participanții au fredonat cântece culese din jurul Cohalmului împreună cu ansamblul "Junii Cetății" din Rupea, solist instrumentistul Radu Gheorghiță - taragot,  Adina Roșca și Cătălin Doinaș, ansamblul “Fetele de la Crihalma”, ansamblul “Rozmaring” din Racoș, ansamblul “Alunișul” din Măieruș,  ansamblul "Mugurii Drăgușului"și ansamblul „Mărginenii” din Săliște.

 

Pentru producătorii locali târgul de produse a reprezentat o piață de desfacere către turiștii veniți să viziteze Cetatea Rupea. Marea majoritate a producătorilor consideră evenimentul un succes și doresc să se implice și la următoarele ediții. Numărul vizitatorilor în cele două zile ale festivalului a atins 2.000 de persoane.

 

Evenimentul a fost organizat de GAL ATBN în contextul implementării proiectului “Acțiuni comune pentru dezvoltarea zonelor cu tradiție din sudul  Transilvaniei” împreună cu GAL Mărginimea Sibiului și GAL Microregiunea Valea Sâmbetei, proiect finanțat prin Programul Național de Dezvoltare Rurală, Măsura 421 Implementarea proiectelor de cooperare.

Festivalul “Floricele din jurul Cohalmului” face parte dintr-o serie de 3 evenimente, care au scopul de a promova tradiții și produse locale specifice teritoriilor în care activează cele 3 GAL-uri.

În perioada 15-16 august la Pârtia Drăguș, s-a desfășurat Festivalul de cântec și joc făgărășean “Florile munților”, iar între 29-30 august, la Rășinari, va avea loc “Festivalul brânzei și țuicii”. Producători, meșteșugari și ansambluri reprezentative pentru cele trei teritorii vor fi prezenți la aceste evenimente. 

 
Abonaţi-vă la newsletterul ADDJB
TRIMITERE
 
VIZIUNE, STRATEGIE, ACŢIUNE
Misiunea noastră este de a sprijini dezvoltarea locală şi regională prin aplicarea principiilor dezvoltării durabile.
DESPRE NOI
Agenţia de Dezvoltare Durabilă a Judeţului Braşov (ADDJB) a luat fiinţă în luna aprilie a anului 2006, la iniţiativa Consiliului Judeţean Braşov. Asociaţie intercomunitară, Agenţia este o entitate juridică de drept privat ce are ca membri unităţi administrativ-teritoriale din judeţul Brasov. Agenţia are în prezent 54 de membri dintre care 35 sunt membri fondatori.
NOUTĂȚI
 
30.07.2020
 
30.07.2020
 
28.07.2020
CONTACT
Centrului de Afaceri, Transfer Tehnologic și Incubator de Afaceri Brașov (C.A.T. T.I.A)
Str. Institutului nr. 35, cam. 24-25

Brașov, jud. Brașov, România
+4 02.68/47.05.05
+4 02.68/47.05.06
Fax: +4 02.68/47.05.04
www.addjb.ro
www.dezvoltare-durabila.ro


contact@addjb.ro
© 2014 - Agenţia de Dezvoltare Durabilă a Judeţului Braşov
creat de Professional People
HOME Interes PublicMembriProiecteNoutățiContact