HOME Interes PublicMembriProiecteNoutățiContact
 
Fatzada istorică

 

Descrierea proiectului

Scopul proiectului a constat în creșterea numărului de turiști informați cu privire la evoluția costumului istoric din orașul Brașov prin realizarea unei lucrări murale de mari dimensiuni, ca urmare a colaborării interdisciplinare între istorici, artiști plastici și promotori.

Proiectul și-a propus diversificarea ofertei cultural-turistice din orașul Brașov prin intermediul realizării unei lucrări murale istorice de mari dimensiuni (50mp) pe peretele calcan din curtea interioară a unui imobil din centrul istoric al orașului (Piața Sfatului). Realizarea lucrării murale a avut la bază un raport de cercetare privind evoluția costumului istoric la Brașov în perioada cuprinsă între secolele XIII-XIX, fiind realizată de patru artiști plastici. În perioada realizării lucrării au avut loc două evenimente publice în care participanții au putut dialoga cu artiștii și au putut oferi sugestii și observații în timp real. După finalizarea lucrării murale a fost realizată o campanie majoră de promovare a noului obiectiv turistic. 

Ca urmare a implementării proiectului cultural s-a urmărit îmbogățirea traseelor cultural-turistice ale orașului Brașov prin adăugarea unui nou punct de interes precum și creșterea numărului de vizitatori ai Muzeului Casa Mureșenilor aflat în imediata apropiere.

Date generale

Solicitant:

Muzeul Casa Mureșenilor Brașov

Partener:

Agenția de Dezvoltare Durabilă a Județului Brașov

Asociația Depoul de Artă Urbană

Sursa de finanţare:

Administrația Fondului Cultural Național (A.F.C.N.), linia de finanțare “Proiecte culturale”, aria “Activități muzeale” - sesiunea a II-a/2013

Buget:

valoare totală 50490 lei din care

- finanțare nerambursabilă 45300 lei

- contribuție solicitant 5190 lei

Perioada de implementare:

23 septembrie 2013 - 15 noiembrie 2013

 
Abonaţi-vă la newsletterul ADDJB
TRIMITERE
 
VIZIUNE, STRATEGIE, ACŢIUNE
Misiunea noastră este de a sprijini dezvoltarea locală şi regională prin aplicarea principiilor dezvoltării durabile.
DESPRE NOI
Agenţia de Dezvoltare Durabilă a Judeţului Braşov (ADDJB) a luat fiinţă în luna aprilie a anului 2006, la iniţiativa Consiliului Judeţean Braşov. Asociaţie intercomunitară, Agenţia este o entitate juridică de drept privat ce are ca membri unităţi administrativ-teritoriale din judeţul Brasov. Agenţia are în prezent 54 de membri dintre care 35 sunt membri fondatori.
NOUTĂȚI
 
30.07.2020
 
30.07.2020
 
28.07.2020
CONTACT
Centrului de Afaceri, Transfer Tehnologic și Incubator de Afaceri Brașov (C.A.T. T.I.A)
Str. Institutului nr. 35, cam. 24-25

Brașov, jud. Brașov, România
+4 02.68/47.05.05
+4 02.68/47.05.06
Fax: +4 02.68/47.05.04
www.addjb.ro
www.dezvoltare-durabila.ro


contact@addjb.ro
© 2014 - Agenţia de Dezvoltare Durabilă a Judeţului Braşov
creat de Professional People
HOME Interes PublicMembriProiecteNoutățiContact