HOME Interes PublicMembriProiecteNoutățiContact
 
Solidaritate Brașoveană

Solidaritate brașoveană

Rechizite şcolare pentru copii în asistenţă maternală

5 septembrie 2013

Aprobarea parteneriatului în ședința de plen a Consiliului Județean Brașov

8 decembrie 2011

Daruri de la Moș Crăciun, pentru copiii instituționalizați de la Rupea

60 de copii de vârstă școlară lipsiți temporar sau permanent de ocrotirea părintească au primit cadouri constând în rechizite, dulciuri, îmbrăcăminte și alte obiecte de care au nevoie. Acestea au provenit dintr-o donație făcută de Asociația Polițiștilor din New Castle.

„Solidaritate braşoveană” pentru copiii lăsaţi în grija altora

166 de copii aflaţi în grija asistenţilor profesionişti şi 132 de copii aflaţi în plasament familial au primit daruri în urma campaniei de donaţii a ADDJB
 

Descrierea proiectului

Agenția de Dezvoltare Durabilă a Județului Brașov,având ca parteneri Consiliul Județean Brașov și Mitropolia Ardealului a inițiat în decembrie 2011 proiectul social „Solidaritate Brașoveană” având ca scop ajutorarea cetățenilor județului Brașov care, din motive obiective,se află în dificultate și în imposibilitate de a obține venituri necesare subzistenței.

În cadrul acestui  proiect social rețeaua de colectare și distribuție a fost constituită pe structura celor 6 Protopopiate Ortodoxe din județ în care au fost înființate centrele de colectare a donațiilor (Protopopiatul Brașov, Protopopiatul Săcele, Protopopiatul Bran – Zărnești, Protopopiatul Rupea, Protopopiatul Făgăraș I, Protopopiatul Făgăraș II).

În perioada ianuarie 2012 –februarie 2013 în cadrul celor 6 centre de colectare a bunurilor au fost primite: produse alimentare greu perisabile – 55.321 buc; îmbrăcăminte – 15.160 buc articole; încălțăminte – 582 perechi; cărți, rechizite, jucării pentru copii – 18.607 buc, produse de care au beneficiat peste 12.000 de persoane din cele 6 Protopopiate. Valoarea donațiilor și sponsorizărilor de la persoane juridice din țară și străinătate a fost de 75.089, 72 lei. Din luna martie 2013 unitatea de implementare a proiectului din cadrul ADDJB funcționează cu centrul de colectare a donațiilor din Brașov, str.Apullum, nr.3, unde se primesc donații în fiecare zi lucrătoare în intervalul orar 09:00 – 15:00. În perioada martie - octombrie 2013 am obținut din donații și sponsorizări 17.128 produse constând în alimente greu perisabile, caiete și rechizite școlare, articole de îmbrăcăminte, încălțăminte, dulciuri pentru copii. Au beneficiat de aceste bunuri 1.693 de familii și 1.071 copii de vârstă școlară. Tot în această perioadă am distribuit 2.200 buc. cărți – bibliografie școlară la 13 Școli Gimnaziale din județ.

În afara produselor donate direct la centru, valoarea sponsorizărilor în perioada mai sus menționată este de 8.111, 61 lei. În toate acțiunile organizate în cadrul proiectului am avut sprijinul donatorilor persoane fizice din județul Brașov, al sponsorilor și donatorilor persoane juridice din țară și străinătate: Crucea Roșie Română – Filiala Brașov, S.C. Prosoft S.R.L. Brașov, S.C. Samus S.R.L. Brașov, S.C. Hibridul Hărman S.R.L., Organizația britanică „Newcastle Police Aid to Romanian Children“, S.C. Fabrica de Zahăr Bod S.A., Organizația Municipală Brașov a PSD, Organizația Municipală Brașov a PNL, Colegiul “ Dr. I. Meșotă“ Brașov, Asociația Română pentru Promovarea Calității și Practicilor de Succes, S.C. Mum S.R.L. Brașov, S.C. Cibin S.R.L. Brașov, S.C. Valdoris S.R.L. Brașov, S.C. Redplast S.R.L. Brașov, Real Hypermarket Brașov.

În prezent, ne ocupăm în continuare de colectarea donațiilor de la persoane fizice și juridice din județ și de distribuția bunurilor provenite din donații și sponsorizări către grupurile țintă stabilite.

 
Abonaţi-vă la newsletterul ADDJB
TRIMITERE
 
VIZIUNE, STRATEGIE, ACŢIUNE
Misiunea noastră este de a sprijini dezvoltarea locală şi regională prin aplicarea principiilor dezvoltării durabile.
DESPRE NOI
Agenţia de Dezvoltare Durabilă a Judeţului Braşov (ADDJB) a luat fiinţă în luna aprilie a anului 2006, la iniţiativa Consiliului Judeţean Braşov. Asociaţie intercomunitară, Agenţia este o entitate juridică de drept privat ce are ca membri unităţi administrativ-teritoriale din judeţul Brasov. Agenţia are în prezent 54 de membri dintre care 35 sunt membri fondatori.
NOUTĂȚI
 
30.07.2020
 
30.07.2020
 
28.07.2020
CONTACT
Centrului de Afaceri, Transfer Tehnologic și Incubator de Afaceri Brașov (C.A.T. T.I.A)
Str. Institutului nr. 35, cam. 24-25

Brașov, jud. Brașov, România
+4 02.68/47.05.05
+4 02.68/47.05.06
Fax: +4 02.68/47.05.04
www.addjb.ro
www.dezvoltare-durabila.ro


contact@addjb.ro
© 2014 - Agenţia de Dezvoltare Durabilă a Judeţului Braşov
creat de Professional People
HOME Interes PublicMembriProiecteNoutățiContact