HOME Interes PublicMembriProiecteNoutățiContact
 
Let't do it, România!

 

Comunitatea Let's Do It, World! a pornit de la inițiativa Estoniei, țara care a lansat, în 2008 conceptul de curățenie în toată țara, într-o singură zi. După Estonia, și alte țări au preluat ideea, iar acțiunea s-a transformat într-o adevărată mișcare socială. Lucrurile s-au conturat treptat, iniţiativa grass-root a fost cea care a mers de la sine, oamenii alăturându-se cu entuziasm cauzei. La sfârșitul anului 2012 erau peste 8.000.000 persoane, din întreaga lume, implicate în acest proiect.

“Let`s Do It, România!” este cel mai mare proiect de implicare socială organizat până în prezent în România, care îşi propune curăţarea mormanelor de gunoi generate de oameni (plastic, metal, sticlă) în arealele naturale ale ţării, într-o singură zi. 

Agenţia de Dezvoltare Durabilă a Judeţului Braşov (ADDJB) este partener local al acțiunii “Ziua de Curățenie Națională” organizate în cadrul proiectului “Let's do it, România!”. Două dintre obiectivele principale ale proiectului sunt curăţarea teritoriului României de deşeurile aruncate necorespunzător în ecosistemele naturale şi prevenirea reapariţiei acestora, lucrări care au fost solicitate României şi de Uniunea Europeană, prin intermediul Comisiei Europene.

Primăriile partenere se obligă să antreneze voluntari în curățarea localității, să asigure transportul deșeurilor colectate, să realizeze un punct de informare pentru cetățenii interesați de proiect, să asigure un punct de prim ajutor pe perioada desfășurării evenimentului și să monitorizeze zonele curățate. 

Acţiunea este la ediţia a 5-a, iar până în prezent au participat 50.000 voluntari din judeţul Braşov. În anul 2013 au participat 4.195 voluntari, cu ajutorul cărora au fost colectate 115 tone de deșeuri din arealele naturale ale județului. Partenerii proiectului au fost: 5 ONG-uri, 24 localități, 42 școli, 4 companii, 25 parteneri mass media.

 
Abonaţi-vă la newsletterul ADDJB
TRIMITERE
 
VIZIUNE, STRATEGIE, ACŢIUNE
Misiunea noastră este de a sprijini dezvoltarea locală şi regională prin aplicarea principiilor dezvoltării durabile.
DESPRE NOI
Agenţia de Dezvoltare Durabilă a Judeţului Braşov (ADDJB) a luat fiinţă în luna aprilie a anului 2006, la iniţiativa Consiliului Judeţean Braşov. Asociaţie intercomunitară, Agenţia este o entitate juridică de drept privat ce are ca membri unităţi administrativ-teritoriale din judeţul Brasov. Agenţia are în prezent 54 de membri dintre care 35 sunt membri fondatori.
NOUTĂȚI
 
30.07.2020
 
30.07.2020
 
28.07.2020
CONTACT
Centrului de Afaceri, Transfer Tehnologic și Incubator de Afaceri Brașov (C.A.T. T.I.A)
Str. Institutului nr. 35, cam. 24-25

Brașov, jud. Brașov, România
+4 02.68/47.05.05
+4 02.68/47.05.06
Fax: +4 02.68/47.05.04
www.addjb.ro
www.dezvoltare-durabila.ro


contact@addjb.ro
© 2014 - Agenţia de Dezvoltare Durabilă a Judeţului Braşov
creat de Professional People
HOME Interes PublicMembriProiecteNoutățiContact