Detalii noutăți

< Autoritatea Naţională pentru Reglementarea şi Monitorizarea Achiziţiilor Publice lansează spre dezbatere publică Proiectul de Lege de transpunere a noii Directive UE în achizițiile publice.
11.03.2015 16:18 Age: 7 yrs

ROSENC lanseaza in data de 23 martie 2015, la nivel national, “Programul ROSENC de Eficientizare Energetica in Iluminat (PREEI)”, program dedicat Autoritatilor Publice Locale din Romania.


In conformitate cu prevederile Strategiei “Europa 2020”, Clusterul de Energii Sustenabile din Romania – ROSENC lanseaza in data de 23 martie 2015, la nivel national, “Programul ROSENC de Eficientizare Energetica in Iluminat (PREEI)”, program dedicat Autoritatilor Publice Locale din Romania.

Obiectivul general al programului este reducerea consumului de energie electrica si a costurilor anuale de intretinere cu iluminatul public stradal ale autoritatilor publice locale prin modernizarea si eficientizarea sistemelor de iluminat.

Scopul final al acestui program este reducerea cheltuielilor anuale cu iluminatul public stradal, cu 50-70%.

Solicitarile depuse de catre autoritatile publice locale vor fi evaluate din punct de vedere tehnic si financiar, conform ghidului solicitantului.

Principiul director de selectie urmareste prioritizarea, in urma analizei cost/beneficiu, a celor mai ineficiente sisteme de iluminat, in vederea reducerii presiunii asupra bugetelor locale.

Ghidul poate fi consultat la adresa:

http://www.fonduri-structurale.ro/detaliu.aspx?eID=16408&t=altefinantari