Canalizarea rămâne obiectiv prioritar la Bran
Canalizarea rămâne unul dintre unul dintre principalele obiective pentru ca Branul să devină o staţiune turistică în adevăratul sens al cuvântului.
„În acest an, am finalizat licitaţia pentru încă un tronsom de 4,8 kilometri de reţea de canalizare, în zona Predeluţ şi centrul comunei Bran. Investiţia este de aproximativ 950.000 de lei şi este asigurată cu fonduri de la bugetul local şi de la Consiliul Judeţean Braşov”, a precizat primarul comunei Bran, Gheorghe Hermeneanu. Această investiţie rămâne prioritară, iar anul viitor se va face proiectul tehnic şi licitaţia pentru extinderea canalizării în Poarta, Predeluţ şi zona Şirul Hoţilor.
Şcolile din Bran au fost puse la punct pentru noul an şcolar. Începerea anului şcolar nu a pus probleme în satele din Bran. Gheorghe Hermeneanu spune că toate unităţile au autorizaţie de funcţionare, grupurile sociale sunt în interiorul imobilelor unde se ţin cursurile, există apă caldă, iar încălzirea nu este o problemă.
„S-au efectuat lucrări de igienizare, de zugrăvire, inlcusiv faţata la Liceul «Sextil Puşcariu”, iar la Şcoala generală din Şimon s-a schimbat învelitoarea şi tâmplăria. Pentru anul viitor avem în vedere să amenajăm curţile interioare şi să facem terenuri de sport”, a precizat edilul.
De asemenea, până la finalul anului, mai dorim să executăm lucrări de reparaţii la acoperiş, igienizare, modernizare a grupurilor sociale şi zugrăveli la căminele culturale din Şimon şi Sohodol.
Investiţii importante la drumuri. Branul are o reţea de drumuri de circa 250 de kilometri, iar eforturile administraţiei publice locale pentru repararea şi modernizarea lor sunt foarte mari, mai ales din cauza ploilor abundente.
„Am plombat străzile deja asfaltate, am asfaltat strada Dumitru Renghea din Sohodol, s-au făcut reparaţii pe Muchea Dobrogenilor şi urmează să asfaltăm străzile Nicolae Boş, Livadie şi Vârfu Omu, în funcţie de condiţiile meteorologice. De asemenea, suntem pregătiţi să începem repararea trotuarelor în centrul comunei, iar în colaborare ceu cei de la Electrica vrem să băgăm în subteran cablurile aeriene şi să modernizăm sistemul de iluminat public, după care să încercăm să aducem un plus de culoare cu zonele verzi şi amenajări recomandate de specialişti în peisagistică”, mai spune edilul.
Alte două drumuri programate să fie reparate sunt strada Reiteşti şi cea din prelungirea acesteia, Bradul Înalt, cu finanţare prin Grupul de Acţiune Locală, co-finanţarea de la bugetul lcoal diind de 25%. „Primăria Bran a depus deja cererea de finanţare şi a parcurs primele etape în vederea obţinerii finanţării pentru această zonă foarte importantă din punct de vedere turistic şi unde sunt multe gospodării, care este una dintre cele mai frumoase zone din Bran. Tot la acest capitol vreau să menţinez că, zilele tecute, au început lucrările de reparaţii la podeţe şi la zidul de sprijin pe Valea Tisei din Şimon, drum foarte tranzitat, având în vedere că aici există o mănăstire foarte apreciată”, ne-a declarat primarul Hermeneanu.
Autorităţile locale spun că sunt pregătite şi pentru începerea lucrărilor pe Calea Haiducilor, care va uni Valea Glăjăriei cu Sohodol, Poarta şi Şimon. Drumul se va realiza integral din fonduri europene, pentru care este prevăzută suma 1,5 milioane de euro.
VIZIUNE, STRATEGIE, ACŢIUNE
Misiunea noastră este de a sprijini dezvoltarea locală şi regională prin aplicareaprincipiilor dezvoltării durabile.