Brașovul de altădată
Corona, Kronstadt, Brasso-burgul din inima ţării aşezat într-un cadru natural de basm, a fost atestat documentar în anul 1235. Considerat unul dintre cele mai frumoase oraşe din ţară, cetatea braşoveană ascunde multe legende captivante, unele mai misterioase decât altele.
Prin intermediul unor ,,pastile,, de istorie pornim într-o plimbare prin Braşovul de altădată, pentru a găsi locuri în jurul cărora s-au ţesut legende transmise din generaţie în generaţie.
De la povestea statuii copilului de pe Biserica neagră sau a porţii spovedaniei, la cea a fetei judelui Hirsher care s-a trezit din morţi, vă invităm să descoperim împreună un Braşov care a fascinat şi fascinează prin peisajele, monumentele, legendele, dar şi prin frumuseţea oamenilor săi.
Clădiri cu poveşti de viaţă impresionante se întâlnesc la tot pasul în Braşovul vechi- de la case în care s-au născut sau au trăit oameni celebri, la imobile care au găzduit diverse societăţi culturale sau comerciale. Câteva sunt cunoscute ca urmare a unor plăci memoriale amplasate pe faţade, dar, cu siguranţă, sunt mult mai multe imobile în care s-a scris istoria Braşovului şi care acum sunt trecute în uitare. Am găsit micile poveşti a câtorva dintre ele.
Poarta principală, a Vămii, Poarta Schei sau a Ecaterinei. Erau căile de acces în cetatea medievală a Braşovului, ale cărei ziduri au apărat comunitatea de invaziile diverşilor duşmani. Unele porţi mai există şi azi, în variantă neîncuiată, desigur, altele au fost dărâmate pentru a face loc schimbărilor unei lumi ce se moderniza. Găsim detalii și despre acestea în incursiunea noastră video.