Detalii noutăți

< S-a lansat apelul de proiecte pentru dezvoltarea economiei sociale
02.10.2014 06:24 Age: 9 yrs

Ziua Mondială a Animalelor la Braşov


Asociaţia de protecţie a animalelor „Milioane de Prieteni” din Braşov sărbătoreşte Ziua Mondială a Animalelor prin două evenimente inedite.

Iubitorii de animale sunt invitaţi să participe mâine, 4 octombrie, de la ora 11.00, la Adăpostul public municipal din Stupini, la un eveniment special desfăşurat în parteneriat cu Primăria Braşov: „Prima casă pentru căţei”. Adăpostul SPGA şi AMP asigură uneltele necesare şi materialele pentru ca persoanele prezente la eveniment să îşi arate iscusinţa construind căsuţe pentru căţei.

Toate căsuţele vor fi donate Adăpostului public, iar cea mai frumoasă realizare imo– biliară va fi premiată.

Sărbătorirea Zilei Mondiale a Animalelor va continua duminică, 5 octombrie, de la ora 13 la Sanctuarul Libearty din Zărneşti, unde va avea loc un serviciu religios desfăşurat la Capela Sf Serafim de Sarov.

Intrarea tuturor persoanelor însoţite de animalele proprii va fi gratuită.

Ziua internaţională a animalelor a fost iniţiată în 1931 la Florenţa ca modalitate de a face cunoscută situaţia speciilor aflate în pericol. Ea este celebrată în fiecare an pe data de 4 octombrie, în memoria Sfantului Francisc de Assisi (1182-1226), întemeietorul Ordinului Franciscan şi protectorul animalelor.