Detalii noutăți

< Produsele tradiţionale se vor putea vinde doar cu logo-ul Ministerului Agriculturii
14.10.2014 06:08 Age: 10 yrs

Proiect pentru reintegrarea socială a foştilor deţinuţi


Penitenciarul Codlea face eforturi pentru educarea deținuților, organizând inclusiv cursuri de calificare în diverse meserii cu scopul de a-i ajuta să se integreze mai ușor în societate după eliberare.

În prezent, la nivelul Penitenciarului Codlea se desfășoară 10 tipuri de cursuri de calificare. O parte pentru cei care au absolvit până în patru clase și o parte pentru cei cu opt clase. Cursurile de calificare aflate în desfășurare sunt cele de peisagist floricultor, frizer, electrician, lăcătușerie, cultura plantelor, bucătar.

Până în luna octombrie 2015, în Penitenciarul Codlea vor urma cursuri de calificare 300 de deținuți, iar în total, în cadrul proiectului, care cuprinde și Penitenciarele Botoșani, Poarta Albă și Giurgiu, un număr de 900 de deținuți vor învăța o nouă meserie.

Proiectul Parteneriat pentru Reintegrare și Incluziune Socială a Oamenilor în Nevoie (PRISON) este cofinanțat din Fondul Social European prin Programul Operațional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013.