Detalii noutăți

< Proiect pentru reintegrarea socială a foştilor deţinuţi
14.10.2014 09:40 Age: 8 yrs

CURSURI GRATUITE DE CALIFICARE SI SPECIALIZARE prin proiectul „Drumuri imbunatatite spre munca prin training profesional al resurselor umane active- DIMITRA”


SC Technical Training SRL, in parteneriat cu Primaria Comunei Grumazesti si Techniki Ekpedeftiki SA, implementeaza in perioada 28.03.2014-27.09.2015, proiectul „Drumuri imbunatatite spre munca prin training profesional al resurselor umane active-DIMITRA”, POSDRU/135/5.2/S/129297, finantat din Fondul Social European prin Programul Operational Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013.

Grupul tinta al acestui proiect este reprezentat de urmatoarele categorii de persoane: persoane inactive; persoane ocupate in agricultura de subzistenta; someri; someri de lunga durata; someri tineri; manageri din mediul rural; angajati din mediul rural. Pentru toti membrii grupului tinta  domiciliul trebuie sa fie in mediul rural.

Beneficiile pentru persoanele din grupul tinta al proiectului constau in imbunatatirea competentelor personale si profesionale, in dezvoltarea abilitatilor de identificare a unui loc de munca, in oportunitatea mai ridicata de ocupare a unui loc de munca, in acordarea de subventii si de premii si in participarea la transferal de know-how si bune practici.

Concret, prin activitatile de orientare si consiliere profesionala, persoanele din grupul tinta vor dobandi cunostinte si deprinderi necesare pentru a-si gestiona propria cariera profesionala si a se integra durabil pe piata muncii, vor beneficia de un portofoliu continand CV-ul si scrisoarea de prezentare, vor avea cunostintele necesare adaptarii acestora si prezentarii la interviuri de angajare.

In cadrul proiectului se vor sustine cursuri gratuite (click aici) pentru membrii grupului tinta. Prin participarea la programele de formare profesionala, persoanele din grupul tinta vor dobandi fie competentele specifice unor calificari de nivel 1 si 2 solicitate atat pe piata locala, cat si pe piata nationala, fie competente antreprenoriale necesare pentru a-si creste sansele de ocupare ca persoana care desfasoara o activitate independenta. Persoanele participante la programele integrate, vor beneficia de subventii (350 lei/luna)

Totodata parte din membrii grupului tinta participanti la programele de instruire, care se vor dovedii activi  vor participa GRATUIT la vizite de studiu in statul membru de origine al partenerului (Grecia) ce va contribui la cunoasterea de catre membrii grupului tinta a pietei muncii din statul respectiv, a demersurilor necesare pentru a munci acolo si a criteriilor care trebuiesc indeplinite.

De asemenea, prin participarea la activitatile de mediere se vor dobandi deprinderi de identificare a potentialilor angajatori, de contactare a acestora pentru stabilirea unor interviuri si de trimitere de CV-uri. Pentru 57 de personane din regiunea Centru integrate in munca in urma absolvirii programelor de instruire vor fi acordate premii cu o valoare de 500 de lei/persoana.

Informatii suplimentare aferente proiectului se pot obtine  la tel:

 Tel. 0729.748.186, sau  Email: dimitra.centru@gmail.com