Detalii noutăți

< Dezbatere privind viitoarele proiecte finantate din fonduri europene in judetul Brasov
06.02.2015 14:19 Age: 7 yrs

Şeful Reprezentanţei Comisiei Europene în România, d-na Angela Filote, în vizită la Brașov.


Joi, 5 februarie d-na Filote a monitorizat proiectele finanțate din fonduri europene, a avut întâlniri cu reprezentanți ai autorităților locale, ai societății civile și ai mediului de afaceri din Brașov și a participat la un dialog cu cetățenii brașoveni interesați de parcursul european al României.

Șeful Reprezentanței Comisiei Europene a vizitat mai multe investiţii ce au beneficiat de finanţare europeană. Primul proiect inclus în agendă a fost Ambulatoriul modernizat al Maternităţii Braşov, care a fost inaugurat în luna martie a anului trecut şi deserveşte peste 300.000 de persoane, populaţia feminină de la nivelul întegului judeţ, precum şi persoane din judeţele limitrofe. Proiectul "Modernizarea, reabilitarea și echiparea infrastructurii serviciilor de sănătate în cadrul ambulatoriului Spitalului Clinic de Obstetrică şi Ginecologie „Dr. I. A. Sbârcea” Braşov" finanțat prin POR 2007-2013, a fost sprijinit în implementare de Agenția de Dezvoltare Durabilă a Județului Brașov.

După vizita la Ambulatoriul Maternităţii, Angela Filote a mers la Râşnov, unde a vizitat Cetatea Râşnov (promovată printr-un proiect cu fonduri UE), dar şi Centrul istoric, unde se implementează un proiect european ce vizează reabilitarea acestei zone. Şefa Reprezentanţei CE şi-a încheiat ieri ziua printr-un dialog informal cu reprezentanţii societăţii civile din Braşov.