Detalii noutăți

< MADR a publicat versiunile consultative ale Ghidului Solicitantului pentru submăsurile 4.1, 6.1, 19.1
06.03.2015 16:29 Age: 7 yrs

Tinerii de azi – Antreprenorii de mâine


Asociaţia „Centrul de excelenţă în dezvoltare personală SOLOMON” desfăşoară în perioada 6 - 22 martie proiectul „Tinerii de azi – Antreprenorii de mâine”. Grupul ţintă este constituit de tineri cu vârste între 16-26 ani din Turcia şi România. Proiectul a fost aprobat de Agenţia Naţională pentru Programe Comunitare în Domeniul Educaţiei şi Formării Profesionale (ANPCDEFP) în cadrul programului „ERASMUS+” al Uniunii Europene.
Acest proiect pentru tineri se concentrează pe explorarea competenţelor cheie: „Învăţare, spirit de iniţiativă şi generare de noi aptitudini” şi oferă coordonatele necesare tinerilor pentru ca aceștia să înţeleagă antreprenoriatul dintr-o altă perspectivă. Dorim să-i facem pe tineri capabili să înţeleagă mecanismele pentru transformarea ideilor în acțiuni, pentru a deveni mai creativi şi inovatori, în folosul personal și al comunității lor, prin implementarea unor noi idei de proiecte.
Scopul principal al acestui proiect de tineri este de a oferi participanților spatiu și instrumente pentru a descoperi anumite competențe antreprenoriale şi personale din unghiuri diferite, pentru a clarifica înțelegerea lor și de a le folosi apoi ca instrumente practice și metode noi de lucru. În cadrul acestui proiect, tinerii vor participa la diverse întâlniri cu antreprenori din diverse domenii economice, cu membri ai unor fundaţii internaţionale, sau cu membri ai unor agenţii. La finalizarea proiectului fiecare participant va primi un certificat YOUTHPASS.
Agenția de Dezvoltare Durabilă a județului Brașov în calitate de partener în cadrul acestui proiect va susține în data de 13 martie o sesiune de comunicare, în cadrul căreia va prezenta tinerilor participanți proiectele de succes ale agenției.