Detalii noutăți

< Parteneriatul dintre Asociația pentru Promovarea și Dezvoltarea Turismului din Județul Brașov și Agenția de Dezvoltare Durabilă a Județului Brașov va participa în perioada 17-19 martie 2017 la târgul de turism "Transylvania Tourism Fair" BRASOV
19.03.2017 14:58 Age: 5 yrs

Infotrip zona Rupea, 18 martie 2017


În perioada 17-19 martie s-a desfășurat la Brașov Business Park cea de a X-a ediție a târgului Transylvania Tourism Fair.

Agenția de Dezvoltare Durabilă a Județului Brașov împreună cu Asociația pentru Promovarea și Dezvoltarea Turismului din Județul Brașov și Grupul de Acțiune Locală "Asociația Transilvană Brașov Nord" (GAL ATBN) a organizat sâmbătă, 18 martie, în cea de a doua zi a târgului, un infotrip în zona Rupea - Viscri - Bunești, unde există un potențial cultural și natural care ar trebui valorificat mai mult din punct de vedere turistic. Scopul deplasării a fost de a promova zona Rupea și de a prezenta impactul pe care îl au investițiile din fonduri nerambursabile europene sau alte surse de finanțare pentru dezvoltarea județului Brașov - în speță zona Rupea, inclusiv din punct de vedere turistic.

Au participat reprezentanți ai unor publicații de specialitate din presa centrală, ai mass media locale, ai unor agenții de turism, participanți/ expozanți în cadrul târgului de turism.

Programul de vizitare a început la Cetatea Rupea, unde a participat primarul orașului, Nicolae Bărdaș, care a pus accent pe impactul asupra dezvoltării orașului odată cu reintroducerea în circuitul turistic a obiectivului cultural, după reabilitarea realizată prin intermediul fondurilor europene - prin Programul Operațional Regional (POR) 2007-2013.

Următorul obiectiv a fost Ansamblul Bisericii Evanghelice Fortificate de la Viscri. Gazdă a fost Caroline Fernolend, care își desfășoară activitatea în cadrul fundației Mihai Eminescu Trust. Aceasta a prezentat rolul obiectivului inclus în patrimoniul UNESCO în dezvoltarea comunității și a vorbit despre implicarea comunității în dezvoltare - prezentând meșteșugurile tradiționale practicate de membrele asociației "Viscri Începe".

Vizita în teritoriu s-a finalizat la pensiunea Bike Check Inn din Bunești, care a fost construită respectând arhitectura locală și folosind materiale tradiționale. O parte din investiție a fost asigurată din surse de finanțare atrase prin intermediul GAL ATBN.

Transportul a fost asigurat de firma transfer Direct Aeroport. 

Evenimentul de promovare, derulat la finele săptămânii trecute, face parte ciclul de activități propuse de ADDJB și APDT Brașov și Consiliul Județean Brașov, pentru anul 2017, în vederea promovării localităților județului precum și a teritoriilor in care activează Grupurile de Acțiune Locală.