Detalii noutăți

< Festivalul concurs de muzică populară pentru tineri interpreți „FLORI ÎN ȚARA BÂRSEI” Ediţia a X-a, 6-7 mai 2017
03.05.2017 15:00 Age: 5 yrs

ALEXANDRU TOMESCU - TURNEUL INTERNAȚIONAL STRADIVARIUS


ANOTIMPURILE- Piazzolla & Manuel de Falla, Enrique Granados, Pablo Sarasate- dansuri spaniole

TRIO-ul, format din Alexandru Tomescu-Vioara Stradivarius Elder Voicu, Sinziana Mircea- pian și OMAR Massa, artist argentinian, bandoneon va concerta pe  13 mai 2017, ora 19:00 la Centrul Cultural Reduta.

Anul 2017 este an aniversar pentru Turneul Internațional Stradivarius- 10 ani de experiențe muzicale oferite publicului. Turneul Internațional Stradivarius este festivalul de muzică clasică cu cea mai lungă tradiţie din România și își dorește să contribuie la promovarea culturii şi civilizaţiei naţionale în ţară şi în afara ei.

Alexandru Tomescu este omul care a creat o revoluție în muzica clasică românească și organizează de 10 ani TURNEUL INTERNAȚIONAL STRADIVARIUS. A înregistrat pentru posturi de radio şi televiziune româneşti, dar şi din Anglia, Franţa, Elveţia, Germania, Olanda, Polonia, SUA şi a realizat numeroase imprimări pe CD, dintre care se cuvin amintite Alexandru Tomescu at Moscow (cu concerte de Paganini şi Mendelssohn), Romanian Piano Trio (trei discuri cu lucrări camerale de Mozart, Beethoven, Schumann, alături de Horia Mihail şi Răzvan Suma), Simply Mozart(patru concerte mozartiene sub bagheta lui Horia Andreescu) sau Ad Libitum – Primus  (cvartete de Beethoven, Haydn, Sibelius, cu Alexandru Tomescu la vioara I).

Denumirea originală a viorii este “Antonius Stradivarius Cremonensis Faciebat Anno 1702”  şi de la apariţia sa a fost în custodia lui A. W. Lukens (New York), W.E. Hill & Sons, Charles F.Edler (Frankfurt), Hamma & Co. (Stuttgart), Henry Werro (Berna)şi bineînţeles, a marelui violinist român Ion Voicu. Când a intrat în posesia viorii, AlexandruTOMESCU a promis că, în cei cinci ani cât va cânta pe Stradivarius, sunetul acesteia va fi auzit de toţi românii.

Biletele se pot achiziționa de la Centrul Cultural Reduta.

Pret bilet: 30 lei