Detalii noutăți

< Brașovul va fi promovat de 50 de bloggeri și influenceri internaționali
18.11.2017 22:33 Age: 4 yrs

Destinatia turistică Județul Brașov, promovată la Târgul de Turism al României (TTR)

Târgul de Turism al României (TTR), 16-19 noiembrie 2017, Complexul Romexpo - Bucuresti


Județul Brașov va participa în premieră cu stand propriu, la Târgul de Turism al României (TTR), programat în perioada 16-19 noiembrie 2017 la Complexul Romexpo din București. Sub sloganul „Judetul Brașov, activ tot timpul anului”, administrația județeană își propune să valorifice Brașovul ca destinație turistică activă și dinamică în fiecare anotimp, propunând un concept inovativ și atractiv pentru operatorii din turism și turiștii dornici să îmbine relaxarea cu activități din sfera sportului, a experiențelor unice, a descoperirii naturii locale. Județul Brașov își menține statutul de principala atracție a Regiunii Centru și a României pentru turiști, prin bogatul patrimoniu cultural material și imaterial existent aici, dar și prin patrimoniul natural bogat și încă bine prezervat, care îi oferă vizitatorului ocazia să experimenteze momente active și de relaxare.

Un stand modern și interactiv

Standul Brașovului a fost creat cu elemente reprezentative pentru oferta turistică activă a județului nostru, ca o invitație adresată potențialilor turiști la drumeție, activități sportive, sporturi extreme, relaxare și aer curat, totodată oferindu-le posibilitatea de a gusta din farmecul locului, prin circuite cultural-turistice și experiențe gastronomice. Vizitatorii vor putea experimenta cățărarea pe un perete artificial și vor putea simula schiul sau zborul cu parapanta, vor putea vorbi instructori, alergători montani experimentați, personalități și sportivi recunoscuți la nivel internațional în domeniul escaladei, săriturilor cu schiuri, schiului alpin. Pe un ecran de mari dimensiuni vor rula în permanență filme de promovare a atracțiilor turistice din județul Brașov. De asemenea, în cadrul workshop-urilor găzduite de standul Județului Brașov, cei interesați vor afla informații despre traseele montane din Brașov accesibile familiilor cu copii și persoanelor cu dizabilități, despre cum poate fi practicată drumeția montană în sezonul de iarnă, cum poți deveni un maratonist experimentat și ce presupune alergarea montană, cum te pot sprijini serviciile de salvamont și jandarmerie montană etc. Nu vor lipsi prezentări ale unor preparate din gastronomia specifică județului Brașov. 

Agenda anuală a evenimentelor culturale și sportive din Județul Brașov

„Exact cum am promis la începutul mandatului, județul Brașov va avea o prezență constantă la târgurile de turism. Anul trecut am participat ca invitați ai Ministerului Turismului, dar de această dată am considerat de cuviință să amenajăm un stand propriu, cu o suprafață de 32 mp. Rolul nostru, al Consiliului Județean Brașov, este unul integrator, prin care încercăm ca toate administrațiile publice din județ care desfășoară activități de turism și care sunt interesate să aibă posibilitatea de a fi prezente la târgul de turism, iar noi să le creăm condiții pentru a se putea prezenta. În acest sens, pe site-ul Consiliului Județean am creat secțiunea specială denumită «Agenda anuală a evenimentelor culturale și sportive din Județul Brașov», realizată cu sprijinul tuturor localităților. În plus, aici avem liste cu centrele de informare turistică din județ, școlile de schi din stațiunile noastre, cabanele și traseele montane din județ”, a spus președintele CJ Brașov Adrian-Ioan Veștea, în cadrul unei conferințe de presă premergătoare evenimentului. Managerul public Alina Szasz, cea care a coordonat toate aspectele legate de prezența Județului Brașov la TTR, a menționat că „ne propunem să promovăm oferta turistică activă a județului Brașov pe perioada iarnă-primăvară, unde pot merge turiștii și ce activități pot face, de la drumeții, ciclism, schi, plimbări, tiroliană, sărituri cu parapanta, la rafting, canoe sau echitație. Deocamdată am inventariat 30 de activități, dar în final dorim să avem o hartă a județului Brașov care să evidențieze aceste locuri inclusiv cu datele de contact, astfel încât turiștii să aibă acces cu ușurință la activitățile pe care și le doresc”. Vizitatorii standului vor putea participa la o tombolă cu premii atractive oferite de partenerii Brașovului: hoteluri, restaurante, firme din domeniul săriturilor cu parapanta sau al parcurilor de agrement.

Junii brașoveni, prezenți în standul Ministerului Turismului

În cadrul TTR, operatorii de turism și vizitatorii vor putea afla mai multe informații despre Destinația Europeană de Excelență a României – Șcheii Brașovului, care oferă turiștilor posibilitatea descoperirii vechiului cartier românesc la pas și pe bicicletă. În acest sens, Junii Brașovului au fost invitați să se promoveze în standul Ministerului Turismului. „Mergem la București să promovăm Brașovul și tradițiile lui, cultura, evenimentele și gastronomia. Vom prezenta două preparate specifice Brașovului, plăcintă cu griș și sărățele, pe care în trecut junii le luau cu ei pe Coasta Prundului, în timpul sărbătorii denumite «Marțea cu plăcinte». Vom dansa Hora Junilor, vom face o demonstrație de aruncare a buzduganului și vom prezenta costumele și buzduganele noastre. De asemenea, vom promova traseele turistice din Șcheii Brașovului și Brașovul Vechi”, a explicat Alexandru Stănescu, secretarul Uniunii Junilor din din Șcheii Brașovului și din Brașovul Vechi. Participarea Județului Brașov la Târgul de Turism al României se face cu sprijinul centrelor naționale de informare turistică din județ, al primăriilor, Jandarmeriei Montane și Serviciului de Salvamont, precum și al mediului privat și economic reprezentat de organizații sportive, ONG-uri și ambasadori ai turismului activ brașovean.

Programul Județului Brașov la Târgul de Turism al României (TTR), ediţia de toamnă

Joi, 16 noiembrie 

10:00 – 11:00 Deschidere oficială a TTR

12:30 – 13:30 Workshop „Munții Brașovului pentru familiile cu copii și persoane cu dizabilități” – Marian Anghel 

14:30 – 15:30 Întâlnire şi dezbatere cu autorităţile publice din cadrul Destinaţiilor EDEN (preşedinţi consilii judeţene şi primari), organizat de Ministerul Turismului 

15:30 Prezentare gastronomică Destinaţii EDEN, la standul Ministerului Turismului  

16:00-17:00 Moment artistic Junii Braşovului, organizat de Ministerul Turismului

Vineri, 17 noiembrie 

14:00 – 15:00 Workshop „Dincolo de pârtiile de schi. În Munții Brașovului iarna” – Marian Anghel

15:00 – 16:00 Workshop „Via Carpatica” – Ioan Bodnar 

10:00 – 18:00 Testarea seletelor (hamuri de parapantă) 

Ambasadoarea Județului Brașov pe turism activ: Dana Haralambie – sărituri 

Sâmbătă, 18 noiembrie 

12:00 – 13:00 Workshop alergare montană – Silviu Bălan 

10:00 – 18:00 Iarna cu școlile de ski / snowboard 

10:00 – 18:00 Momente dedicate copiilor

Ambasadorii Județului Brașov pe turism activ: juniorii Clubului Brașovia - ski alpin și sărituri

Permanent în stand:

• Ciclism în destinațiile EDEN – Șcheii Brasovului și Brașovechi cu Balas Lucian; Colinele Transilvaniei

• Turiști în siguranță – Jandarmeria montană & Salvamont

• Cățărare pe perete artificial 

• Simulare schi

• Prezentare gastronomică destinația Județul Brașov


Files:
2.jpg80 Ki