Detalii noutăți

< Anunt achizitii SEAP 162857-Consumabile birou pentru proiectul PROmotorii Firmei Tale (PROFIT)-pentru regiunea Centru, SMIS 10425
28.03.2018 06:43 Age: 6 yrs

Fonduri europene pentru WI-FI gratuit în spatiile publice, prin intermediul programului WiFi4EU


Localitățile interesate din întreaga Uniune Europeană sunt invitate să se înregistreze pe portalul online WiFi4EU. Astfel, vor putea obţine bani pentru instalarea unor puncte de acces public şi gratuit la Internet wireless în parcuri, spitale, muzee, pieţe şi biblioteci.

Bugetul alocat este de 120 de milioane EUR pentru perioada 2018-2020. Fondurile vor fi distribuite într-un mod cât mai echilibrat din punct de vedere geografic, astfel încât, până în 2020, cel puțin 8 000 de localități din UE să beneficieze de conexiuni de mare viteză.

Autoritățile locale vor fi încurajate să dezvolte și să promoveze propriile servicii digitale în domenii cum ar fi e-guvernarea, e-sănătatea și e-turismul, cu ajutorul unei aplicații dedicate.

Programul WiFi4EU oferă bonuri (vouchere) în valoare de 15.000 EUR pe care localitățile le pot folosi pentru a institui puncte de acces Wi-Fi în spații publice.

Fiecare UAT poate beneficia doar de un singur bon valoric pe întreaga durată a inițiativei. Selecția proiectelor se va face după principiul „primul venit, primul servit”. Promotorii proiectelor trebuie să propună echiparea unor zone în care nu există deja o conexiune Wi-Fi gratuită, publică sau privată, care oferă caracteristici similar.

 

Pentru mai multe informații, accesați link-uri:

 http://europa.eu/rapid/press-release_IP-18-2065_ro.htm

 https://ec.europa.eu/digital-single-market/en/news/list-eligible-entities-wifi4eus-first-call