Detalii noutăți

< Anunț angajare experți pe termen scurt
30.07.2020 04:36 Age: 4 yrs

CINE CONCERT KARPOV NOT KASPAROV

Filmul mut ,,LACHE ÎN HAREM'' - 1 august 2020, ora 21.00 Bastionul Țesătorilor


Centrul Cultural Reduta în parteneriat cu Muzeul Județean de Istorie Brașov a reprogramat în cadrul Proiectului ,,Bastionul Artiștilor”: CINE CONCERT KARPOV NOT KASPAROV ( din 4 iulie) pentru data de 1 august, ora 21.00, la Bastionul Țesătorilor.

Brașovenii vor viziona proiecția de film inedită a uneia dintre cele mai vechi producții cinematografice românești, „Lache în Harem” (1972), care și-a găsit acum o coloană sonoră nouă, de la Karpov not Kasparov.

Într-un cadru special, alb / negru este prezentată o combinație de comedie românească interbelică şi sound electro-orientale.

Lache în harem (1927)
Comedie, Aventură
Regia: Marcel Blossoms, Vasile D. Ionescu
Scenariu: Marcel Blossoms
Actori principali: Vasile D. Ionescu, Lila Stănescu, Elena Penescu Liciu
Imagine: Leo Schwedler
Anul aparitiei: 1927

Sinopsis

Somerul Lache adoarme pe malul unui lac în timp ce priveste un grup de fete care se scaldă. Visează că ajunge în haremul unui pașă și plănuiește să evadeze împreună cu frumoasa Lily adusă acolo de niște traficanți de carne vie.

Filmările s-au efectuat în București pe malul Lacului Floreasca, în septembrie 1927, iar în film sunt intercalate elemente de publicitate comercială.

Informații despre formație

Formația Karpov not Kasparov sunt un duo de muzică electronică /synth pop /new-wave din București, format din Valeriu Borcoș și Eduard Gabia. Unul dintre cele mai bune produse de export din România, Karpov not Kasparov sunt cunoscuți pentru concertele lor live din întreaga Europă (au cântat în 39 din cele 44 de state europene), dar și pentru seria lor de cine-concerte avangardiste.

Sunetul lor amintește de disco-ul anilor ’80, fiind optimist și dansabil. Se simt și unele influente jazz sau folclorice. Albumul lor din 2016 a fost declarat „cel mai bun al anului” de revista Scena9.ro și „probabil cel mai bun album de gen al ultimilor …30 de ani în Romania” de blogul muzical Muzici&Faze.

Proiectul Bastionul Artiștilor

Muzeul Județean de Istorie Brașov, împreună cu Teatrul ,,Sică Alexandrescu” Brașov, Filarmonica Brașov, Centrul Cultural ,,Reduta” Brașov și Teatrul pentru copii ,,Arlechino” Braşov a lansat în 17 iunie 2020, de la ora 19:00, în Bastionul Țesătorilor din Brașov, prima stagiune estivală de muzică, teatru și film a Proiectului ,,Bastionul Artiștilor”.

Sub sloganul ,,Dacă vă place arta, puteți să ne priviți de sus !”, stagiunea de la Bastionul Țesătorilor readuce etajele curții interioare în aria evenimentelor culturale, oferind spectatorilor posibilitatea să urmărească reprezentațiile de muzică, teatru sau film de pe galeriile etajelor I și II ale fortificației istorice.

Prima stagiune de spectacole în aer liber a fost organizată în Bastionul Țesătorilor în vara anului 1967. Folosirea galeriilor bastionului pentru spectatori a fost abandonată în anii ˈ80 ai secolului trecut. Astfel, după zeci de ani, ,,Bastionul Artiștilor” redeschide părțile cele mai spectaculoase din bastionul medieval.

Puteți achiziționa bilete, de la casieria Centrului Cultural Reduta sau online: bit.ly/2XUc6QD.
Prețul unui bilet este de 30 lei.
INFORMARE: Biletele achiziționate pentru spectacolul din data de 4 iulie 2020, organizat la Bastionul Țesătorilor sunt valabile !
Detalii la nr. de telefon: 0744368736