Detalii noutăți

< Apel selecție parteneri
04.11.2020 11:05 Age: 1 year

Invitație la Târgul de știință și tehnologie pentru copii

Biblioteca Județeană ”George Barițiu” Brașov


 

 

Biblioteca Județeană George Barițiu Brașov vă invită la Târgul de știință și tehnologie pentru copii, ce va avea loc online, joi, 5 noiembrie 2020, între orele 13,00-15,00. Evenimentul se va desfășura pe platforma online hopin.to și este organizat în parteneriat cu Fundația Progress și Asociația Simplon România. 

 

Vor putea fi văzute proiecte din sfera științei și a tehnologiei, create de copii cu vârste cuprinse între 10 și 14 ani din cluburile de programare Code Kids din bibliotecile publice din județul Brașov (Dumbrăvița, Mândra, Racoș și Râșnov), la standurile virtuale din zona EXPO a târgului. La acestea se adaugă proiectele copiilor de la Școala gimnazială din comuna Sânpetru (STEAM Farming – Robot de grădină) și Laborator școlar mobil de un grup de inițiativă didactică pentru copiii din Crizbav, coordonați de profesoara de fizică Mihaela Bucșa, precum și Clubul de robotică al Colegiului Național “Andrei Șaguna” Brașov, RoboAS. Acest eveniment se desfășoară în cadrul proiectului ”CODE Kids – Copiii fac coding în bibliotecile publice”, la care participă 19 județe din România, organizat cu sprijinul Fundației Progress, Code Kids România şi Simplon România.

 

Cu emoții și curaj copiii din cluburile The Future Bameem Dumbrăvița, Code Kids Mândra, Info-Pro Racoș și Code Kids Buburuze Râșnov au pregătit pentru invitați și juriul concursului proiectele digitale la care au lucrat: senzor de măsurare a distanței la Mândra, film de promovare a comunei Racoș, dozator de bomboane (Râșnov).

 

Participarea este gratuită. Pentru mai multe detalii și înscriere, accesați linkul: CODE Kids FEST Brașov 2020 | Hopin