Detalii noutăți

< Violeta Karmen Roman - DANTELA FRIVOLITÉ
18.02.2021 14:41 Age: 335 days

”Pasărea în văzduh” - Omagiu lui Constatin Brâncuși

Centrul Cultural Reduta


 

 

De Ziua Națională Constantin Brâncuși, în 19 februarie 2021, când se împlinesc 145 de ani de la nașterea marelui sculptor Constantin Brâncuși, Centrul Cultural Redut prezintă on-line, de la ora 19.00, pe canalul YouTube, spectacolul de pantomimă: ,, Pasărea în văzduh '', cu actorul mim de renume internațional, George Ciolpan

 

Pasărea măiastră este un simbol al zborului ce îl eliberează pe om din limitele materiei inerte. Aici am avut de luptat cu două mari probleme. Trebuia să arăt în formă plastică senzual spiritului, care este legat de materie. Concomitent, trebuia să fuzioneze toate formele - într-o unitate perfectă. Chiar formele contradictorii trebuiau să se unifice într-o comuniune nouă, finală, în filosofia mea asupra vieților, separarea materiei de spirit și orice soi de dualitate rămân o iluzie. Sufletul și lutul formează o unitate. Prin acest oval al trupului Păsării măiestre, eu am separat și am combinat două mișcări imperioase - o deasupra ovalului și alta dedesubt. Mă întrebam singur: cum trebuie să balansez oare formele pentru a da Păsării un sens al zborului -fără efort? După cum s-au observat, am reușit cumva să fac ca Pasărea măiastră să plutească. ” CONSTANTIN BRÂNCUȘI

 

,, Pasărea în văzduh ” - Omagiu marelui sculptor Constantin Brâncuși  este un spectacol de pantomimă în care actorul mim, se apropie cu o imensă admirație de creație a acestui genial artist. Pantomima este foarte aproape de sculptură. Sunt luate, ca reper, cinci lucrări importante ale sculptorului: Muza adormită, Oul, Rugăciunea, Pasărea în văzduh, Coloana infinită.În spectacol mai sunt prezente și multe din celebrele aforisme ale lui Brâncuși, interpretate de către actorul mim George Ciolpan.


,, Spectacolul este construit din mai multe numere independente, dar care au o linie de subiect, ce rezonează cu mesajele profunde din lucrările marelui sculptor Constantin Brâncuși.Spectacolul ,, Pasărea în văzduh ”a câștigat Trofeul și Marele Premiu la Festivalul Internațional de Teatru - Gala Star, Bacău 2015. Institutul Cultural Român ,, Mihai Eminescu“ de la Chișinău, a organizat o serie de spectacole ,, Pasărea în văzduh ”, în orașele din Republica Moldova '', transmite actorul mim George Ciolpan.


,, Vă invităm să vizionați on-line pe canalul YouTube al Centrului Cultural Reduta un spectacol profund, cu conotații filosofice. Multe momente din acest spectacol, au fost jucate de către actorul mim George Ciolpan, atât pe scena din Brașov, cât și în turnee, la festivaluri naționale și internaționale din București, Sankt-Petersburg, Moscova, Beijing, Islanda, SUA Suedia.Ne face o deosebită plăcere să transmită gratuit ,, Pasărea în văzduh '' - omagiu adus marelui sculptor român, de la a cărui naștere se împlinesc 145 de ani, chiar în 19 februarie, ora 19.00, de Ziua Națională Constantin Brâncuși '', comunică Adrian Vălușescu, manager al Centrului Cultural Reduta Brașov.

 

Spectacolul prezentat este gratuit.

Promo în youtube: https://bit.ly/3u9BbEW

ON-LINE: Link spectacolhttps://bit.ly/3tMPPBU