Detalii noutăți

< Intervențiile land-art ale artistului Thomas May în diferite locații
01.07.2021 15:11 Age: 1 year

Teatru și Film

Centrul Cultural Reduta


 

 

În Memoriam Marius Cristian Cisar


Trupa de teatru REDOUTE prezintă în premieră, spectacolul de teatru BALKANEXPRES în 2 iulie, de la ora 19.30 la Centrul Cultural Reduta.


Spectacolul este organizat In Memoriam Marius Cisar, actor și manager al Centrului Cultural Reduta. 


BALKANEXPRES este o adaptare după o piesa de teatru cunoscută din dramaturgia universală și regizată de actorul Marius Cisar, într-o viziune originală și modernă, cu tendințe balcanice.

Piesa este o tragicomedie, cu câteva scene de sine stătătoare, iar limbajul necenzurat al personajelor creează comicul situației.


,,Marius Cristian Cisar a preluat conducerea Centrului Cultural Reduta cu multă încredere în dezvoltarea continuă a comunității culturale brașovene, iar noi, din cadrul trupei de teatru Redoute am simțit din plin ajutorul și sprijinul acestuia, un avocat proactiv al artei dramatice. Marius Cristian Cisar a dedicat mereu resurse importante Trupei de teatru Reduta, referindu-mă la Festivalul de teatru Amactor, regizorii profesioniști pe care i-a convins să vină la Brașov, decorurile profesioniste create sub bagheta sa, dar cel mai important aport l-a avut în cadrul repetițiilor, unde a creionat personaje demne de Centrul Cultural Reduta și de Trupa de teatru Redoute. Ultima lui creație, se numește BALKANDEXPRES, un spectacol creat și regizat în întregime pentru acaeastă trupă de teatru, dar pe care nu l-a văzut niciodată în scenă, deși a fost finalizat și jucat în cadrul Festivalului de teatru de la Roman. Spectacolul Balkanexpres nu a văzut lumina reflectoarelor din Centrul Cultural Reduta. Din păcate, regizorul Marius Cristian Cisar nu va participa la premiera spectacolului său, dar spiritul lui va fi prezent prin toți ochii ce îi vor căuta amprenta în scenă !'', declară Costel Anghel, coordonatorul Trupei de teatru Redoute. 


Intrarea la spectacol este liberă în limita locurilor disponibile.


Detalii despre Trupa Redoute găsiți aici: https://centrulculturalreduta.ro/formatii-artistice/trupa-de-teatru-redoute/

 

 

 

Festivalul Filmului Francez (FFF) din România celebrează 25 de ani de existenţă cu o ediţie aniversară, de vară, care va avea loc între 1 şi 11 iulie, în 12 oraşe din ţară: Bucureşti, Cluj-Napoca, Iaşi, Timişoara, Arad, Brașov, Brăila, Constanța, Sfântu Gheorghe, Sibiu, Suceava şi Târgu Mureş. Proiecţiile vor avea loc în săli de cinema sau spaţii culturale şi în aer liber, cu respectarea normelor sanitare care să garanteze siguranţa spectatorilor, dar şi online, pentru prima dată în istoria festivalului.

 

La Brașov, proiecțiile vor avea loc la Centrul Cultural Reduta în zilele de 3 -4 iulie. Preț bilet 10 lei. Biletele se găsesc pe eventbook.ro sau la casieria Centrului Cultural Reduta. Preț abonament pe zi: 25 lei.

 

Programul este următorul:

 

  • 3 iulie, ora 15.00 – Festivalul filmului francez – LES DEUX AMIS / DOI PRIETENI

  • 3 iulie, ora 18.00 – Festivalul filmului francez – ANTOINETTE DANS LES CÉVENNES/ANTOINETTE, UN IUBIT ȘI UN MĂGAR

  • 3 iulie, ora 20.30 – Festivalul filmului francez – ADIEU LES CONS/ADIO, PROȘTILOR.

  • 4 iulie, ora 15.00 – Festivalul filmului francez – L’ARGENT / BANII

  • 4 iulie, ora 18.00 – Festivalul filmului francez –  AU NOM DE LA TERRE/CHEMAREA PĂMÂNTULUI

  • 4 iulie, ora 20.30 – Festivalul filmului francez – UN TRIOMPHE/ SUCCES DE PUBLIC

 

Detalii despre filme pe contul de tumblr: 

https://centrulculturalreduta2019.tumblr.com/