Detalii noutăți

< Expoziție de Grafică și Pictură ”Fragmente de Suflet” - Ludmila Ciuloci
24.11.2021 09:53 Age: 260 days

Computer tomograf nou la Spitalul de Copii din Brașov


 

 

Un nou aparat ultraperformant a ajuns în dotarea Spitalului Clinic de Urgență pentru Copii Brașov. Un computer tomograf a fost instalat în unitatea medicală, iar în scurt timp va fi pus în funcțiune. Pentru ca acest lucru să se întâmple este nevoie de un aviz din partea Comisiei Naționale pentru Controlul Activităților Nucleare.

 

Aparatul a fost cumpărat din fondurile Consiliului Județean Brașov și a costat 1.418.480 de lei. Va putea fi folosit atât pentru micii pacienți din Brașov, cât și pentru cei din județele limitrofe.

 

„Este primul computer tomograf destinat exclusiv copiilor şi intrat în dotarea unui spital de stat din judeţul Braşov. Este o mare realizare pentru noi şi ne dorim să-l putem pune în funcţiune în cel mai scurt timp, iar apoi să-l folosim 24 de ore din 24, ori de câte ori pacienţii noştri au nevoie de investigaţii imagistice de cea mai mare acurateţe. În viitor, sperăm să putem încheia un contract cu Casa de Asigurări de Sănătate a Judeţului Braşov, astfel încât să furnizăm servicii de tomografie computerizată şi în ambulatoriu, pe bază de trimitere de la medicul specialist”, a declarat Monica Săbăduşi, managerul Spitalului Clinic de Copii.

 

În paralel cu dotarea unității medicale cu acest computer tomograf, conducerea spitalului s-a ocupat și cu amenajarea spațiului unde va funcționa aparatul. Reparaţiile şi igienizarea acestui laborator au intrat în linie dreaptă, termenul pentru finalizarea lucrărilor fiind stabilit pentru 15 decembrie 2021. Valoarea acestui contract este de 1.784.000 lei, iar fondurile provin tot din bugetul judeţean.

 

„Ne apropiem de sfârşitul unui an în care am reuşit să ducem la bun sfârşit multe dintre investiţiile pe care ni le-am propus la cele şase spitale din subordinea noastră. Vreau să remarc faptul că în privinţa dotărilor cu aparate de tomografie computerizată, în afară de echipamentul de la Spitalul de Copii am reuşit să mai achiziţionăm încă trei CT-uri, ceea ce reprezintă o realizare remarcabilă. Un CT a intrat în dotarea Ambulatorului Spitalului Clinic de Pneumoftiziologie, altul a fost de curând livrat la noua Unitate de Primiri Urgenţe de la Spitalul Judeţean, iar cel de-al treilea este în procedură de semnare a contractului de livrare, urmând să fie utilizat în Ambulatoriul Spitalului Clinic de Psihiatrie şi Neurologie. Ultimele două echipamente amintite sunt achiziţionate cu fonduri europene, în cadrul a două proiecte pe care le-am accesat pe axa prioritară 8 a POR 2014-2020 pentru dotarea cu echipamente şi aparatură medicală performante a spitalelor noastre. Sunt mulţumit de aceste investiţii, pe care vă asigur că le vom continua, deoarece modernizarea sistemului sanitar rămâne o preocupare permanentă la nivelul administraţiei judeţene”, a declarat preşedintele Consiliului Județean Braşov, Adrian Veştea.