Detalii noutăți

< Programul Iluminat Public
17.08.2022 12:33 Age: 39 days

Festivalul tomatelor şi al biodiversităţii

Biblioteca Judeţeană Braşov şi grupul Seminţe cu Suflet


 

 


Sâmbătă, 20 august 2022, între orele 10,00-13,00, Biblioteca Judeţeană Braşov şi grupul Seminţe cu suflet vă invită la Festivalul tomatelor şi al biodiversităţii, constând în expoziţia de mostre de tomate şi alte legume, precum şi donaţia şi schimbul de seminţe. Manifestarea va avea loc la sediul central al bibliotecii din Livada Poştei (Bd. Eroilor nr. 35), sala de lectură, etaj 1.

 

Calendarul agricol îşi urmează propriul ritm. Grupul de voluntari Seminţe cu suflet revine la Braşov. Luna august este o sărbătoare a tomatelor şi a biodiversităţii. Alături de Biblioteca Judeţeană Braşov, grupul Seminţe cu suflet vă invită şi vă aşteaptă la o nouă întâlnire cu piaţa de seminţe, mostre de roşii şi de diferite alte legume.

 

Evenimentul, conceput de comunitatea “Seminţe cu suflet”, constă în expoziție, donație și schimb de semințe ale producătorilor agricoli participanţi, din multe judeţe ale României. Organizată după modelul ediţiei din 2021, Piaţa ”Semințe cu suflet” permite celor care doresc să cultive legume din soiuri vechi să primească gratuit semințe, material săditor, în limita stocului disponibil.

 

Comunitatea “Seminţe cu suflet” se adresează agricultorilor şi fermierilor, agronomilor şi absolvenţilor învăţământului liceal de profil agricol, grădinarilor etc. Piața ”Semințe cu suflet” promovează cultivarea de semințe de produse românești, ca parte a patrimoniului vegetal și a biodiversității, înscriindu-se ca un eveniment sustenabil. Proiectul susţine agricultura ecologică, durabilă şi sustenabilă. Producătorii şi experţii agronomi din această reţea oferă donaţii şi schimb de seminţe tuturor celor interesaţi de plante tradiţionale sănătoase, cu singura condiţie să le cultive fără să le trateze chimic şi să dea mai departe din seminţele primite, contribuind la răspândirea culturii lor.

 

Parteneri media: Zile şi noptţi, Radio România Braşov FM, NewsBV.ro, Litera Nouă, Iubesc Braşovul, revista Wigo