Detalii noutăți

< Cursul – Advocay și lobby,
10.08.2023 06:35 Age: 341 days

Festivalul de Muzică Veche CORONA OLD MUSIC

Centrul Cultural Reduta Brașov


 

 

Centrul Cultural Reduta Brașov organizează Festivalul de Muzică Veche CORONA OLD MUSIC, atât în Piața Sfatului, cât și la Coresi Shopping Resort din Brașov în perioada 12 – 13 august 2023.

Festivalul aflat la cea de-a III-a ediție este un proiect cultural cofinanțat de Primăria Municipiului Brașov, în cadrul programului de finanțare nerambursabilă pentru proiecte culturale pe anul 2023 și de partenerul Coresi Shopping Resort, având o valoare totală de 129.456,92 lei.

În acest an sunt pregătite concerte de muzică veche susținute de invitați de marcă precum:

 

> Grupul Lupus Dacus (12 august ora 17:00 în Piața Sfatului),

 

> Grupul Trei Parale (12 august ora 16:30, Coresi Shopping Resort),

 

> Ansamblul Imago Mundi (13 august Piața Sfatului),

 

> Ansamblul Anton Pann (13 august Piața Sfatului),

 

> Grupul Truverii (13 august Piața Sfatului) .

 

> Nu vor lipsi demonstrațiile de dans istoric ale căror protagoniști vor fi membrii Ansamblului folcloric ”Măguraˮ Codlea și Atelierul de muzică veche (12 și 13 august în Piața Sfatului și Coresi Shopping Resort).

 

Pe scenele festivalului vor fi auzite instrumente precum: djembe, darbuka, conga, bongos, tapan, cinele, gong, ibo drum, chimes, koshi chimes, rainstick, cowbell, caval, fluiere ciobănești, dar și alte instrumente rare. 

 

Festivalul de Muzică Veche Corona Old Music, ediția a III-a este unul dintre cele mai importante evenimente de muzică cultă de gen, ce se va desfășura în acest an în două locații, invitând publicul să redescopere noutatea muzicii vechi într-un repertoriu marcat de nostalgia și eleganța unor timpuri uitate sau puțin cunoscute.