Detalii noutăți

< Ministerul Fondurilor Europene a trimis Comisiei Europene primele programe operaţionale pentru perioada 2014-2020
11.08.2014 10:33 Age: 7 yrs

Săptămâna culturală în Ţara Ovăzului / Kulturwoche Haferland – 15.08.2014 – 24.08.2014


Țara Ovăzului, un ținut natural de poveste, încărcat de istorie și tradiții locale, se prezintă turiștilor printr-un șir de evenimente culturale ce vor avea loc în localitățile Saschiz, Criț, Rupea, Viscri, Fișer, Meșendorf, Roadeș între 15.08.2014 – 24.08.2014, sub genericul Săptămâna culturală în Țara Ovăzului.

Organizatorii, Fundaţia Michael Schimdt, împreună cu Fundaţia Tabaluga patronată de starul rock Peter Maffay și Fundaţia Adept au pregătit un program bogat ce cuprinde degustări de produse locale, workshopuri și vizite în atelierele meșteșugarilor, concerte de orgă și slujbe în bisericile fortificate, plimbări cu căruţe trase de cai, petreceri și picnicuri organizate pe pajiştile care l-au cucerit şi pe prinţul Charles al Marii Britanii.

În zonă vă așteaptă și noul traseu pentru biciclete, care străbate localitățile Buneşti- Criţ- Meșendorf- Viscri. O atracție deosebită a săptămânii culturale este ziua de 16 august, când va avea loc Balul tradițional din Criț cu un concert al trupei Amzonas Expres, din Germania, și când vizitatorii au ocazia inedită de a vedea Crițul de la înălțime, dintr-un balon cu aer cald pus la dispoziție de către organizatori.

Scopul acestui eveniment este valorificarea și promovarea patrimoniului cultural local, obiceiurilor și vechilor meșteșuguri din zonă.

Detalii și program eveniment

Sursa: Povești Săsești