Detalii noutăți

< Conferinţa de lansare a proiectului „Promovarea incluziunii sociale şi economice a femeilor – PROFEM”
04.09.2014 11:37 Age: 7 yrs

Biserica Sfântul Bartolomeu introdusă în circuitul turistic


Cea mai veche biserică braşoveană îşi deschide porţile pentru vizitatori, nu doar pentru enoriaşi. Biserica Sfântul Bartolomeu este un edificiu încărcat de istorie şi merită să fie inclus în circuitul turistic, dar care nu a beneficiat până acum de niciun ghid de prezentare tipărit.

O astfel de broşură completă a fost lansată pe piaţă cu ajutorul unei organizaţii a saşilor din Germania, datorită implicării Parohiei evanghelice, dar şi cu sprijinul Asociaţiei de Promovare şi Dezvoltare Turistică a Judeţului Braşov.
Astfel de broşuri vor fi gândite şi pentru alte obiective istorice din Braşov. Sunt în vizor Bastionul Ţesătorilor, Biserica Sfântul Martin şi chiar Prima Şcoală Românească.

Biserica Sfântul Bartolomeu se poate vizita de luni până vineri, după următorul program: Luni – Miercuri – Vineri în intervalul orar 8.30 – 14. Marţi şi Joi, de la 8.30 la 13 şi de la 15 până la 18. Biserica se mai poate vizita şi duminica, după slujbă.

Cel mai vechi monument din Braşov. Biserica Sfântul Barto­lomeu a fost construită în secolul al XIII-lea (cca. 1260), cu modificări substanţiale în secolul al XV-lea. Întreaga construcţie este tributară bisericii Mănăstirii Cisterciene de la Cârţa. Partea originală, rămasă neatinsă, cuprinde corul şi încăperile adiacente acestuia, inclusiv cele două capele pătrate cu care se închid, spre răsărit, braţele transeptului.