Detalii noutăți

< Festivalul Oierilor - Ediţia a VI-a
25.09.2014 08:08 Age: 9 yrs

Mamele copiilor cu dizabilităţi îşi pot construi o carieră!


La nivel naţional vor fi organizate mai multe cursuri de reintegrare profesională, dedicate mamelor copiilor cu dizabilităţi. În total, aproape o mie de mame ale copiilor cu nevoi speciale vor avea acces la programe de calificare sau recalificare profesională, printre acestea fiind şi cele din Braşov. Proiectul a fost prezentat şi în oraşul nostru, în cadrul unei campanii de promovare a unor poveşti de succes ale femeilor de afaceri.

De multe ori un diagnostic de dizabilitate pus unui copil reprezintă pentru mamă o pauză în ceea ce priveşte evoluţia ei profesională. Prin acest program mamele vor fi încurajate să îşi construiacă o carieră, iar astfel să poată asigura venituri mai mari familiei, dar şi să le crească gradul de încredere în sine şi independenţa.

Lucrător prin arte combinate, tricotaje sau confecţii, asistent personal al persoanelor cu handicap grav, florar decorator sau patiser sunt doar o parte dintre meseriile propuse. Asociaţia braşoveană Rază de Speranţa este partener în cadrul acestui proiect pentru Regiunea Centru.
Două sute dintre mame vor putea opta pentru cursurile de specializare în Competenţe antreprenoriale.La finalul programului, organizatorii îşi doresc să iniţieze peste 20 de activităţi independente coordonate de femeile din grup ţintă.

Proiectul este cofinanţat din Fondrul Social European, fiind implementat la nivel naţional de către Consiliului National al Intreprinderilor Private Mici şi Mijlocii, alături de Asociaţia Prietenii Monicăi.