Detalii noutăți

< ”Pasărea în văzduh” - Omagiu lui Constatin Brâncuși
24.02.2021 08:49 Age: 330 days

De Dragobete, iubește românește

Centrul Cultural Reduta


 

 

Centrul Cultural Reduta prezintă spectacolul De Dragobete, iubește românește, în data de 24 februarie 2021, de la ora 18.00.

 

Vor urca pe scenă, dansatorii Ansamblului Folcloric „Poieniţa” și soliștii din județul Brașov: Petronela Găitan, Claudia Mirițescu, Raul Man, Petre Găitan și Flavia Crișan.

Invitați să mângâie sufletele oamenilor și să cânte despre dragoste sunt cei doi tineri soliști de muzică populară: Lorena Dupu din Botoșani și Alexandru Brădățan din Gura Humorului. 

Spectacolul De Dragobete, iubește românește va fi transmis on-line pe pagina de Facebook și pe canalul YouTube: https://bit.ly/3sbPhns

 

,,De Dragobete, în 24 februarie vă invităm să intrați pe canalul YouTube al Centrului Cultural Reduta și să urmăriți un eveniment de cultură tradițională care sărbătorește iubirea. Pentru prima data, membrii Ansamblului folcloric Poienița vor pune în scenă obiceiul de Dragobete.


Am invitat alături de soliștii din județul Brașov, doi tineri interpreți de muzică populară din Bucovina și din nordul țării, pentru a promova tradițiile din zona lor pe scena Centrului Cultural Reduta din Brașov.


Dacă doriți să aflați mai multe detalii despre Tradiţiile şi obiceiurile de Dragobete, rămâneți alături de noi, deoarece echipa Serviciului Cultură Tradițională a cules informații din cartea scrisă de Maria Bocşe, etnolog român ,,Obiceiuri tradiţionale româneşti din Transilvania’’, pentru a vi le prezenta în mediul on-line’’, comunică Adrian Vălușescu, manager al Centrului Cultural Reduta.

 

Lorena Andrişan-Dupu formează alături de Simona Mazăre şi Iustina Irimia, Grupul Vocal „Fetele din Botoşani”. 

Anul trecut, Lorena a lansat melodia Cântec de dragoste:

„Niciun lucru nu-i mai sfânt

Decât dragostea curată

Când e de-amândoi purtată!”

 

Alexandru Brădăţan este un tânăr solist de muzică populară apreciat în zona Bucovinei, precum şi în întreaga ţară. Este un promotor al Bucovinei şi al tradiţiilor din zonă pe care le promovează prin cântec. Născut la data de 9 iunie 1989, în Gura Humorului, judeţul Suceava, Alexandru Brădăţan este unul dintre cei mai apreciaţi solişti de muzică populară din noul val de artişti din ţara noastră.