Detalii noutăți

< Expoziția de fotografie etnografică ,,OAMENI ȘI DATINI”
12.12.2022 06:32 Age: 1 year

Marele Premiu World of Animation

Centrul Cultural Reduta


 

 

MARELE PREMIU  ,,WORLD OF ANIMATION’’  a fost câștigat de Elena Ciolacu de la UNATC București pentru producția MICUL EROU.

 

În 9 decembrie, de la ora 19.00 la Centrul Cultural Reduta a avut loc Gala de premiere a Concursului Național de Animație „WORLD OF ANIMATION”.

 

Evenimentul face parte din proiectul ACT ART implementat de Centrul Cultural “Reduta” cu scopul de a reconecta creatorii de artă la activități colaborative și interdisciplinare, artă și tehnologie.

 

Evenimentul a debutat cu înmânarea diplomelor de participare de către Adrian Vălușescu, manager al Centrului Cultural Reduta, urmată de proiecția celor 18 scurtmetraje înscrise la prima ediție a concursului de animație organizat în perioada 15 septembrie – 31 octombrie 2022, dar și a scurtmetrajelor realizate de către studenți ai Facultății de Sociologie și Comunicare din Brașov în cadrul Atelierului de animație stop motion.

 

În cea de-a doua parte a evenimentului, membrii juriului format din prof.univ.dr. Ovidiu Georgescu - regizor, dr. Valer Rus - manager Muzeul "Casa Muresenilor" Brasov și Mara Oprișiu - Asociatia "Kunstadt" Brasov au înmânat premiile astfel:

 

- MARELE  PREMIU „WORLD OF ANIMATION” – Elena Ciolacu, UNATC pentru producția MICUL EROU

 

Premiul I – Cristian Radu, UNATC București pentru producția NU MOR CAII CÂND VOR CÂINII

 

Premiul II – Răzvan Aprozeanu, UNATC București pentru producția OASPEȚII

 

Premiul III – Laura Pop, UNATC București pentru producția MONSTRUL

 

Valoarea premiilor se ridică la peste 10.000 lei:

 

- Marelui Premiu WORLD OF ANIMATION - 5000 lei

 

- Premiul I - 3500 lei

 

- Premiul al II-lea - 3000 lei

 

- Premiul al III-lea - 2500 lei

 

Elena Ciolacu este ilustratoare, creatoare premiată de bandă desenată și film de animație. Născută și crescută în Râmnicu Vâlcea, și-a urmat pasiunea pentru artă și narațiune vizuală de la o vârstă fragedă, ilustrând și scriind mici povești încă din primii ani de școală.