Descrierea localității
Aşezare geografică: Comuna Şinca este situată în centrul judeţului Braşov, în extremitatea SE a Ţării Făgăraşului. Teritoriul administrativ al comunei se întinde de la m-ţii Perşani, în partea de nord şi est, până la m-ţii Făgăraş, în partea de sud, cu o largă deschidere spre depresiunea Făgăraşului în partea de vest. El este alcătuit din dealuri brăzdate de numeroase cursuri de apă din care cel mai important este râul Şinca, afluent al Oltului, de-a lungul acestor, în luncile înguste se află şi terenurile cele mai fertile pentru agricultură. De asemenea există, în special în zona montană, suprafeţe întinse de pădure formate în principal din făgete şi amestecuri de fag cu răşinoase. Munţii au o înălţime medie, cel mai impozant fiind masivul Ţaga cu o înălţime de 1.648 m.
Localităţi aparţinătoare: Comuna Şinca este formată dintr-un număr de 6 sate după cum urmează: Şinca Veche – centrul de comună, Perşani, Şercăiţa, Ohaba, Bucium şi Vâlcea.
Populaţie: 3401 persoane, conform datelor de la Direcţia Judeţeană de Statistică Braşov la 1 iulie 2011.
Principalele activităţi economice:
- Exploataţii agricole şi suprafaţa cultivată: 600 exploataţii
- Unităţi de cercetare şi producţie: SC Rabogal SRL – carmangerie
Atracţii turistice:
cetăţi, monumente istorice, monumente naturale, parcuri şi rezervaţii, etc., Băile Perşani, Templul Ursitelor (mănăstirea rupestra) din apropierea satului Şinca Veche, Aşezarea dacică de la Şinca Veche, Castrul român de lângă Şinca Veche, Moara şi joagărul pe apă de la Ohaba, Mănăstirea Bucium, Colecţia de artă populară Radocea din satul Bucium,Biserica Ortodoxă din Şercăiţa, Biserica ortodoxă Perşani, Biserica de piatra din cimitir din Ohaba.