Agenția de Dezvoltare Durabilă a Județului Brașov (ADDJB) implementează, în calitate de solicitant de proiect, începând din data 08.05.2024 proiectul ”B.R.A.V.O -Anti-Bullying rezistă, acționăm cu voce și opoziție”, în parteneriat cu Inspectoratul Școlar Judeţean Brașov.
Proiectul beneficiază de un grant în valoare totală de 195.057,00 ron, din care 174.852,00 ron finanțare nerambursabilă oferit de către Primăria Municipiului Brașov, conform prevederilor Legii nr. 350/2005, în cadrul Programului de Finanțare Nerambursabilă al Primăriei Municipiului Brașov, având ca Domeniu de intervenție ”Copii și tineri”, Aria de interes ”Sănătate”. Această inițiativă urmărește implementarea unor programe educaționale destinate promovării sănătății și creării unui mediu propice, subliniind necesitatea constantă de a îmbunătăți calitatea vieții locuitorilor din Municipiului Brașov.
Proiectul "B.R.A.V.O-Anti-Bullying rezistă, acționăm cu voce și opoziție", coordonat de Agenția de Dezvoltare Durabilă a Județului Brașov, își propune să abordeze problematica și să prevină efectele bullyingului și a violenței în liceele afectate din Municipiul Brașov prin organizarea de sesiuni de informare și conștientizare, sensibilizarea tinerilor prin experiențe interactive oferite de "Tunelul Emoțiilor" (spațiu imersiv) cu privire la consecințele bullyingului, organizarea de competiții de dezbateri pentru promovarea dialogului și identificarea soluțiilor pentru minim 1000 de elevi și tineri cu vârsta între 13-26 ani din Municipiul Brașov.
Obiectivele specifice ale proiectului:
Obiectivul specific 1 constă în informarea și conștientizarea a minim 1000 de copii și tineri cu privire la prevenirea și combaterea bullying-ului și a violenței în liceele brașovene cu cel mai mare grad de violență și bullying, conform datelor furnizate de Inspectoratul Școlar Județean Brașov, pe parcursul a 7 luni de implementare a proiectului.
Obiectivul specific 2 – Senzibilizarea a minim 250 de copii și tineri cu privire la bullying și violență, participanți la activitatea "Tunelul Emoțiilor", prin oferirea unei experiențe multisenzoriale și realiste a emoțiilor asociate victimelor în diferite contexte, urmată de sesiuni de debriefing facilitate de experții proiectului și un psiholog, pe parcursul a 5 luni de implementare a proiectului.
Obiectivul specific 3 vizează organizarea a două competiții de dezbateri care au ca scop prevenirea și combaterea bullying-ului și violenței în școli și în comunitate prin stimularea dialogului și identificarea soluțiilor eficiente, cu participare a minimum 30 de elevi din 5 licee din Municipiul Brașov, în perioada iunie-noiembrie 2024.
Durata proiectului: 7 luni (08 mai 2024 – 20 noiembrie 2024)
Aria de implementare a proiectului: Municipiul Brașov, Județul Brașov
Pentru derularea activităților proiectului în care va fi implicat grupul țintă, în Municipiul Brașov va fi creat un spațiu imersiv numit "Tunelul Emoțiilor", cu scopul de a sensibiliza tinerii cu privire la problema bullying-ului. Tunelul va fi conceput ca un spațiu multisenzorial imersiv, echipat cu tehnologie multimedia, pentru a oferi vizitatorilor o experiență realistă și profundă a emoțiilor asociate victimelor bullying-ului în diferite contexte.