Descrierea proiectului
Proiectul a avut ca obiective creșterea și dezvoltarea capacității de adaptare a capitalului social uman din județ la noile cerințe de pe piața muncii, prin facilitarea participării la cursuri de calificare pentru angajații din industria de prelucrare a lemnului, sprijinirea furnizorului de formare în vederea adaptării ofertei de formare în acord cu nevoile identificate și creșterea gradului de informare și conștientizare a salariaților privind existența oportunităților de formare continuă.
Proiectul a introdus conceptul de tutore - un profesionist cu experiență și expertiză dobândită atât practic, cât și teoretic, care activează în industria de profil și care îndrumă angajații participanți în cadrul proiectului, în procesul de formare și coordonează componenta de instruire practică din proiect.
Principalul rezultat obținut în cadrul proiectului a fost calificarea a 82 de angajați din industria de prelucrare a lemnului în meseriile de “Lucrător în prelucrarea produselor semifinite din lemn” (nivel 1 de calificare) sau „Operator la producerea semifabricatelor pe bază de lemn” (nivel 2 de calificare). Alți 512 angajați din domeniul prelucrării lemnului au participat la sesiuni de consiliere și orientare în carieră organizate de personal calificat, oferindu-li-se, astfel, accesul la informații cu privire la posibilitatea dezvoltării profesionale.
Obiectivul cursurilor de calificare a fost dobândirea de cunoștinte teoretice, precum și de competențe tehnice generale și specializate. Ambele cursuri s-au finalizat cu obținerea unor certificate CNFPA prin care au fost recunoscute competențele profesionale ale angajaților din industria de prelucrare a lemnului. Ca urmare a participării la acest proiect, cursanților care au obținut certificat de calificare li s-a oferit oportunitatea de a fi angajați ca muncitori calificați în cadrul firmelor în care își desfășurau activitatea.