Descrierea proiectului
Scopul proiectului a constat în creșterea numărului de turiști informați cu privire la evoluția costumului istoric din orașul Brașov prin realizarea unei lucrări murale de mari dimensiuni, ca urmare a colaborării interdisciplinare între istorici, artiști plastici și promotori.
Proiectul și-a propus diversificarea ofertei cultural-turistice din orașul Brașov prin intermediul realizării unei lucrări murale istorice de mari dimensiuni (50mp) pe peretele calcan din curtea interioară a unui imobil din centrul istoric al orașului (Piața Sfatului). Realizarea lucrării murale a avut la bază un raport de cercetare privind evoluția costumului istoric la Brașov în perioada cuprinsă între secolele XIII-XIX, fiind realizată de patru artiști plastici. În perioada realizării lucrării au avut loc două evenimente publice în care participanții au putut dialoga cu artiștii și au putut oferi sugestii și observații în timp real. După finalizarea lucrării murale a fost realizată o campanie majoră de promovare a noului obiectiv turistic.
Ca urmare a implementării proiectului cultural s-a urmărit îmbogățirea traseelor cultural-turistice ale orașului Brașov prin adăugarea unui nou punct de interes precum și creșterea numărului de vizitatori ai Muzeului Casa Mureșenilor aflat în imediata apropiere.