Descrierea proiectului
Obiectivul general al proiectului a fost eficientizarea serviciilor de sănătate la nivelul judeţului Braşov prin reabilitarea, modernizarea şi echiparea ambulatoriului Spitalului Clinic de Obstetrică şi Ginecologie „Dr. I. A. Sbârcea” Braşov.
Solicitantul proiectului a fost Unitatea Administrativ Teritorială Județul Brașov, implementarea proiectului facându-se cu sprijinul Agenției de Dezvoltare Durabilă a Județului Brașov.
Pentru atingerea obiectivului general al proiectului a fost necesară îndeplinirea următoarelor obiective specifice:
1. Reabilitarea a 3 cabinete medicale duble (oncologie, infertilitate, contracepţie) şi a 2 cabinete medicale simple (monitorizare maternofetală, punct de recoltare) (132,05 mp)
2. Înfiinţarea unui cabinet medical de neonatologie în cadrul ambulatoriului, pentru a răspunde la cererea în creştere pentru astfel de servicii medicale (15,3 mp)
3. Reabilitarea unei suprafeţe de 110,7 mp, reprezentând anexe aferente cabinetelor medicale (grupuri sanitare pentru fiecare cabinet, căi de acces, etc.);
4. Înfiinţarea în cadrul ambulatoriului a unui info point destinat acordării de informaţii şi consultanţă despre serviciile medicale oferite de acesta (18,99 mp)
5. Echiparea ambulatoriului cu aparatură de specialitate şi mobilier în vederea creşterii accesului populaţiei la servicii medicale performante/ de calitate.
Principalele rezultate ale proiectului, s-au concretizat în:
- Reabilitarea și echiparea cabinetelor medicale din cadrul ambulatoriliu oncologie, infertilitate monitorizare maternofetală, contracepţie și punct de recoltare);
- Dotarea cabinetelor medicale cu aparatură performantă de investigații și tratament;
- Reabilitarea grupurilor sanitare;
- Înfiinţarea unui cabinet medical de neonatologie;
- Înfiinţarea în cadrul ambulatoriului a unui info point;
Ambulatoriul modernizat deservește peste 300.000 de persoane, populația feminină de la nivelul întegului județ precum și persoane din județele limitrofe.
Valoarea totală a proiectului a fost de 2.169.119,6 lei, din care 1.700.200 lei a reprezentat finanțare nerambursabilă.